Splněný sen! Na mistrovství světa v rybníkovém hokeji míří i česko-slovenský tým

Týmu hokejových nadšenců se povedlo něco neuvěřitelného. Získal divokou kartu pro účast na World Pond Hockey Championship, tedy světovém hokejovém šampionátu, jenž se koná na zamrzlé přírodní ploše.

Jde o amatérsky turnaj, který patří mezi největší pravidelné události v Kanadě. Minulý ročník zahajovala hokejová legenda Wayne Gretzky!

[fve]https://youtu.be/OEW1_qxcxhE[/fve]

Letošního ročníku, který se odehraje v únoru v Plaster Rock v provincii New Brunswick, se zúčastní 120 týmů z celého světa a mezi nimi poprvé najedeme i tým s názvem 1. Československá hokejová legie!

Týmy proti sobě nastupují se čtyřmi hráči v poli bez brankáře, kde neplatí žádné čáry na ledě a branka je velmi nízká. Tedy pravidla se podobají klasické hře na rybníku. Ani samotní hokejisté nedisponují žádným zvláštním vybavením a vystačí si pouze s hokejkou a bruslemi.

[fve]https://youtu.be/wYU8FKcTUYA[/fve]

Jaká partička nás bude reprezentovat?

[fve]https://youtu.be/__2Ha0GSZRE[/fve]

„Velmi se na mistrovství těším, je to jedinečná příležitost zahrát si hokej na světové úrovni. Budeme se snažit vrátit s dobrým výsledkem,“ prozradil jeden z členů týmu Kamil Barbierik.

Celé své působení chtějí hokejisté natáčet jako dokument. Pokud chcete kluky na cestě do Kanady podpořit, můžete tak učinit prostřednictvím kampaně na HitHit.com.

Foto: Facebook World Pond Hockey Championship   (bar)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru