Van Gaal odmítl miliardový plat z Číny! Místo toho kvůli tragédii ukončil kariéru?

Nizozemský trenér Louis van Gaal je bez práce od loňského května, kdy skončil na lavičce Manchesteru United. Ačkoliv v té době zamýšlel trénovat nadále, rozhodl se prý svou bohatou kariéru ukončit.

Vyšlo to najevo, když odmítl pohádkovou nabídku z Číny, kde si měl podle podle deníku The Guardian vydělat za 3 roky závratných 44 milionů liber (1,36 miliardy korun).

„Nemyslím, že se ještě k trénování vrátím,“ řekl pak v pondělí nizozemskému deníku De Telegraf. Za rozhodnutím 65letého van Gaala stojí hlavně rodinné důvody. Po prosincovém úmrtí svého zetě se rozhodl věnovat se rodině.

Louis van Gaal

Přečtěte si také: Van Gaal zase uhranul Anglii! Získá za svůj výkon Oscara? (NEJ TWEETY)

Jenže to nemusí být zase tak horké! BBC ve středu přinesla informaci, že odchod do důchodu nemusí být definitivní. Španělskému rádiu Cadena Ser měl van Gaal říct, že určitě nebude trénovat do léta a pak se rozhodne,  co bude dál. „Bude to záležet na tom, jaké budu mít nabídky,“ citovala van Gaala BBC.

Jako kouč strávil van Gaal v profesionálním fotbale 26 let a může se pyšnit pozoruhodnými úspěchy. S Ajaxem Amsterdam vyhrál v roce 1995 Ligu mistrů a ještě o tři roky dříve také Pohár UEFA. Trénoval také třeba Barcelonu nebo Bayern Mnichov. Nizozemský národní tým dovedl na mistrovství světa v Brazílii v roce 2014 k bronzu.

Jeho posledním působištěm byl Manchester United, s nímž loni v květnu vyhrál FA Cup. Bylo to pro něj alespoň malé zadostiučinění po angažmá, v němž byl spíše zesměšňován než uznáván. Sám prohlásil, že FA Cup byl největším úspěchem jeho kariéry.

V kombinaci s 5. místem v Premier League to však na koučování United nestačilo a jen pár dní po zisku ceněné trofeje Van Gaal v Manchesteru skončil.

Jeho nástupce José Mourinho se s klubem zatím drží na šestém místě…

Utkání Manchesteru United můžete pravidelně sledovat na stanici O2 TV Fotbal!

[blog_program_info id=“11303649″]

Foto: Reuters (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru