Sparta je ve finále Ligy mistrů! Kolik vydělá a proč nemůže hrát s Frölundou doma?

HC Sparta Praha je prvním českým týmem ve finále hokejové Ligy mistrů. V prvním utkání na ledě švédského Vaxjö Lakers zvítězili Pražané 2:1, svůj postup stvrdili v úterý večer přesvědčivou výhrou 4:0 v O2 aréně před skvělou diváckou návštěvou.

Hokejovou Ligu mistrů můžete v O2 TV pravidelně sledovat na stanicích Sport 1 a Sport 2!

[blog_program_info id=“11327748″]

[fve]https://youtu.be/BYMKqRVNXOU[/fve]

[fve]https://youtu.be/mwabDJcE7ps[/fve]

„Pro nás to byla oslava hokeje. Bylo tu mnoho diváků, předvedli jsme výborný výkon, který jsme korunovali nulou na kontě obdržených branek. Musím před chlapci smeknout. Hráli jsme dnes vynikající zápas,“ pochválil asistent trenéra Zdeněk Moták výkon sparťanů pro ČTK.

Za samotný postup do finále připluje do sparťanské kasy v přepočtu zhruba 800 tisíc korun. Finále však je především otázkou prestiže. Úterní úspěch je oceněním pro extraligu i celý český hokej.

Gratulaci poslali hokejistům přes sociální sítě i fotbalisté Sparty. Další přiletěly ze Znojma či dokonce Berlína.

„Srdečné gratulace HC Spartě Praha a našemu bývalému brankáři Tomáši Pöpperlemu k postupu finále Ligy mistrů. A nyní poražte Frölundu, hodně štěstí!“

Postup Sparty sledovalo v O2 Aréně přes 12 tisíc diváků! Jaký to byl rozdíl oproti minulému týdnu, kdy na zápas ve Švédsku přišlo pouze 1347 lidí!

I proto je škoda, že Sparta neodehraje finálový zápas s Frölundou, který po výsledcích 5:1 a 4:0 vyřadila švýcarský Fribourg s Čechy Romanem Červenkou a Michalem Birnerem, na domácím ledě.

„Je škoda, že finále Ligy mistrů se hraje ve Švédsku. Dneska přišlo dvanáct tisíc lidí, nebo kolik, a určitě bychom halu naplnili znova. Ale takhle je to prostě dané, musíme se s tím smířit. Věřím, že fanoušci za námi dorazí do Göteborgu,“ řekl pro idnes.cz brankář Tomáš Pöpperle.

Dle pravidel Ligy mistrů má ve finále právo na domácí stadion tým, který během celé sezóny nasbíral více bodů, a z tohoto hlediska je na tom lépe budoucí soupeř Sparty.

Finále se bude hrát 7. února.

Foto: Facebook HC Sparta Praha (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru