Kdo bude hrát Davis Cup? Kapitánovi se omluvili už 3 hráči včetně Berdycha!

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych nebude hrát 1. kolo Davisova poháru proti Austrálii. Desátý hráč žebříčku ATP to prohlásil ve středu na tiskové konferenci po výhře ve druhém kole Australian Open nad Ryanem Harrisonem. „Rozhodl jsem se tak vzhledem k tomu, co mám všechno za sebou. Čeká mě dlouhá sezona, musím dbát pečlivě na svůj program,“ řekl Berdych.

Již dříve se z utkání omluvili také Adam Pavlásek a Lukáš Rosol. První zápolí se zraněním ruky. Druhý se po pauze teprve na kurty vrací a navíc řeší osobní problémy.

Kapitána Jaroslava Navrátila absence z míry nevyvedly. „Nic z toho mě nepřekvapilo. Jednám dále s hráči, kteří připadají v úvahu, a nominaci oznámím příští týden,“ řekl pro ČTK.

Kdo tedy bude hrát?

Jedničkou českého týmu bude od 3. do 5. února v melbournském Kooyong Tennis Clubu  s největší pravděpodobností Jiří Veselý, kterému bude jako dvojka krýt záda zkušený srdcař Radek Štěpánek.

Dál už Navrátil nemá zas tak moc z čeho vybírat. Dostane se nejspíš na Jana Šátrala z druhé nebo Zdeňka Koláře ze třetí stovky žebříčku.

Na zápasy proti Austrálii bez opor nemá český tým nejlepší vzpomínky. Předloni právě bez Berdycha prohráli Češi první kolo a museli soutěž zachraňovat v baráži, v roce 1997 zase v Austrálii oslabená česká sestava prohrála 0:5

Utkání českých tenistů na Australian Open můžete sledovat na O2 TV Tenis.

[blog_program_info id=“11378304″]

Program vysílání na čtvrtek:

1.00: Karolína Plíšková – Anna Blinkovová (Rus.)

Cca 2.30: Barbora Strýcová – Andrea Petkovičová (Něm.)

Cca 4.00: Radek Štěpánek – David Goffin (Bel.)

9.00: Lucie Šafářová – Serena Williamsová (USA)

Přenosy z největších kurtů nabízejí stanice Eurosport 1 a Eurosport 2!

[blog_program_info id=“11347886″]

[blog_program_info id=“11347866″]

Foto: Reuters (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru