Celá Anglie slzela dojetím! Jak Everton přijal vážně nemocného fanouška od konkurence?

Pětiletý Bradley Lowery trpí vzácnou formou rakoviny. Malý klučina ale nic nevzdává a každý den bojuje. S úsměvem na rtech. Záda mu v těžkých chvílích kryje celý fotbalový svět. Hráče i fanoušky Premier League příběh mladého hrdiny spojuje. Heslem kampaně je „rakovina si nevybírá podle klubových barev“.

Bradleyho srdcovou záležitostí je Sunderland. Možná si ho dokonce pamatujete jako střelce penalty proti Chelsea (VIDEO). Za tu mimochodem získal v prosinci spolu s Henrichem Mchitarjanem z Manchesteru United cenu za Gól měsíce.

S pomoci ale neváhají i další týmy. Everton už dřív poslal 200 tisíc liber na jeho léčbu, která je velmi nákladná a musí kvůli ní do zahraničí.

Při víkendovém utkání s Manchesterem City byl Bradley speciálním hostem Toffees, na sobě měl dres svého Sunderlandu, ale místo jmenovky stálo na zádech „Díky, Evertone,“. V Goodison parku se mu dostalo dojemného uvítání.

[blog_gallery id=“43261″ style=“block“]

Na rukou ho nosil Romelu Lukaku, na tribunách zněly chorály s jeho jménem, a za jásotu tribun vstřelil i další gól.

Fanouškovi Sunderlandu věnoval dres i trenér Manchesteru City Pep Guardiola.

Bradleyho rodina v současné chvíli musí další pozvání odmítat. Bojovníka čeká další fáze náročné léčby. Celý fotbalový svět mu přeje hodně sil.

Foto: Reuters (kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru