Jak pozvednout City? Guardiola dostane další peníze na posily. Chce prý Messiho!

Kandidát na titul zatím tápe. Letní příchod nového trenéra Pepa Guardioly do Manchesteru City sliboval úspěchy, okamžité pokud možno, avšak realita je jinde.

Momentálně ztrácejí Citizens na čelo Premier League 10 bodů a nejsou ani v TOP čtyřce zaručující Ligu mistrů. A Guardiola dokonce o víkendu po debaklu na hřišti Evertonu prohlásil, že jeho tým už ze hry o titul vypadl.

Pep Guardiola

Jenže o tom šéfové klubu nechtějí ani slyšet. A jak je v posledních letech zvykem, když se nedaří, vyřeší to buď vyhazov trenéra, nebo velký nákup. Přestože už v létě utratil Guardiola 150 milionů liber, pokladna má být pro jeho potřeby znovu bohatě otevřena.

Je otázka, jestli to bude stačit. Spekuluje se totiž i o tom, že by do Manchesteru mohl zamířit Lionel MessiBarcelony!

Majitelé jsou prý připraveni vysázet 100 milionů liber (3,1 miliardy korun). Vedle toho královským plat 800 tisíc liber (24,8 milionu korun) týdně, což by z Argentince udělalo nejlépe placeného hráče světa.

Přečtěte si také: Neobvyklý rekord! V čem jsou RONALDO a ZLATAN jedineční a co chybí MESSIMU?

Lionel Messi

Vyloučené? Možná ne tak docela. Messi zatím neprodloužil v Barce stávající kontrakt.

Zatímco dalším dvěma útočným esům Neymarovi a Luisi Suárezovi Barcelona kontrakty vylepšila, na Messiho se zatím nedostalo. „Nemůžeme se zbláznit, musíme být rozpočtově striktní,“ řekl výkonný ředitel Oscar Grau.

Zápasy Barcelony můžete sledovat pravidelně na stanici O2 TV Fotbal!

[blog_program_info id=“11378059″]

[blog_program_info id=“11350226″]

Pokud by tahanice měly dál trvat, celá řada klubů by toho jistě ráda využila. Citizens jistě mezi nimi. Otázkou ale je, zda by Messi odešel do klubu, který by nehrál Ligu mistrů.

Proto potřebuje Guardiolův celek okamžité zlepšení. Nákupy se dají tedy očekávat i na jiných postech. Třeba postu brankáře. Nedá se říct, že by Claudio Bravo byl pro Manchester City v letošní sezóně oporou a Joe Hart, kterého Pep poslal v létě do Itálie, se v zimě podle smlouvy vrátit nemůže.

Foto: Reuters (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru