Umpire Honzy HOMOLKY: Berdych a grandslam? Ten vlak už ujel!

Neprobije se ke grandslamovému titulu. Hrát třeba před 20 lety, šance by samozřejmě byla větší. I tak ale prostor na to uzobnout si titul z velké čtyřky byl. Dokázal to Stan Wawrinka, a to dokonce třikrát! Dokázal to Marin Čilič, který svého času ani zdaleka neměl našlápnuto tak jako Berdych.

Právě startuje další grandslam, teoreticky další šance. Jenže všichni tak cítíme, že s každým měsícem a turnajem je ta šance na titul menší a menší. A zápasů jako třeba proti Simonovi ve Wimbledonu 2015 bude přibývat.

Nyní slyšíme o krutém Berdychově losu na letošním Australian Open. Dostat ve třetím kole Federera a Nišikoriho posléze je samozřejmě věc nemilá. Ale los jednou vyjde, podruhé ne. A těch příležitostí, kdy vyšel, také nebylo málo.

Přečtěte si také: Berdych a Plíšková jdou v Austrálii dál, Siniaková po bitvě končí (PROGRAM VYSÍLÁNÍ NA ÚTERÝ)

[blog_program_info id=“11421117″]

Tomáš Berdych Masters Turnaj mistrů

Asi největší šanci na grandslam měl Berdych právě v Austrálii před 3 lety. Jenže tehdy měl Tomáš v semifinále na Wawrinku jediný brejkbol.

Málokdo v tu chvíli tušil, že vzhledem k finálovým okolnostem to byla životní šance.

Soupeřů bude přibývat. Dorůstá generace Zverevů, Thiemů, Kyrgiosů. A k nim bude čím dál víc patřit i vlastní tělo a motivace.

V roce 2015 porazil Berdych v Austrálii Tomice i Nadala, ale zastavil ho Murray.

Za mě byl nejlepší Berdychův grandslam Wimbledon 2010. Tehdy Tomáš suverénně vyběhl jak s Federerem tak i Djokovičem. Jenže tam byl zase „Rafa“ v plné palbě. Někdy by na titul stačilo porazit jednoho hráče velké čtyřky, tenkrát prostě nestačily ani dva skalpy. Je škoda, že se to nesešlo a asi ani nesejde.

Kdepak, nezabíjím naděje, nepohřbívám výtečného hráče. Čtvrtfinále, či 4.kola grandslamů bude hrát dál, ale titulu se už nepřiblíží. Jakkoli byla a je jeho kariéra skvostná.

Foto: Reuters
Jan Homolka Autor článku
Jan Homolka
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru