Krutý los Australian Open pro Čechy! S Berdychem si pěkně pohrál! Koho potká Plíšková?

České tenisty nečeká na grandslamovém Australian Open, které budete moct sledovat na O2 TV Tenis, vůbec nic lehkého. Los v Melbourne k nim nebyl dvakrát přívětivý.

[blog_program_info id=“11238101″]

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=hYTllaVyfv0[/fve]

Jednička mezi českými ženami a finalistka posledního US Open Karolína Plíšková potká v prvním kole Španělku Saru Sorribesovou. V dalším kole by pak na ni mohla čekat Rumunka Monica Niculescuová. Ve čtvrtfinále se pak rýsuje duel s Polkou Agnieszkou Radwaňskou, která je zřejmě nejméně oblíbenou soupeřkou Plíškové na okruhu.

karolína plíšková

Barbora Strýcová, která si tento týden zahrála semifinále turnaje v Sydney, dostala pro 1. kolo soupeřku z kvalifikace, která je v plném proudu. V případném osmifinále to vypadá na Serenu Williamsovou.

[blog_program_info id=“11167346″]

Složitý los potkal mladé české hráčky. Denisa Allertová se utká s nasazenou šestkou Dominikou Cibulkovou ze Slovenska, Kateřina Siniaková, senzační vítězka z nedávného turnaje v Šen-čenu, narazí na Němku Julii Görgesovou.

Lucie Šafářová bude hrát v prvním kole dvouhry proti Belgičance Yanině Wickmayerové. Hned potom by ji ale v případ vítězství s největší pravděpodobností čekala Serena Williamsová.

Kristýna Plíšková vyfasovala pro první kolo Švýcarku Viktorii Golubicovou. V případě úspěšného tažení by mohla ve třetím kole vyzvat světovou jedničku Angelique Kerberovou.

Los českých žen:

Ka. Plíšková (5-ČR) – Sorribesová (Šp.)
Strýcová (16-ČR) – kvalifikantka
Cibulková (6-SR) – Allertová (ČR)
Siniaková (ČR) – Görgesová (Něm.)
Wickmayerová (Belg.) – Šafářová (ČR)
Kr. Plíšková (ČR) – Golubicová (Švýc.)

Vražda pro Berdycha

Velkou výzvu má v Austrálii před sebou Tomáš Berdych. V 1. kole narazí na soupeře z kvalifikace, v případném druhém pak na vítěze bitvy Ryan HarrisonNicolas Mahut. Už ve 3. kole však s největší pravděpodobností bude číhat Roger Federer. A ani v případě postupu to nevypadá dál o moc lépe. V potenciálním osmifinále to vypadá na Keie Nišikoriho a ve čtvrtfinále na světovou jedničku Andy Murrayho.

tomas berdych roger federer

 

Nejásá ani Jiří Veselý, který hned v prvním kole vyzve nasazenou šestku Francouze Gaëla Monfilse.

O něco lépe je na tom třetí jistý český zástupce Adam Pavlásek. V 1. kole se utká s domácím Andrew Whittingtonem, jenž startuje na divokou kartu.

Finále kvalifikace ještě čeká další dva české tenisty. Radek Štěpánek se o postup do hlavní soutěže střetne s 227. hráčem světového žebříčku Australanem J. P. Smithem. Jan Šátral, který v pátek udolal 9:7 ve třetím setu Japonce Učijamu, bude hrát s Italem Vannim.

Los českých mužů:

Berdych (10-ČR) – kvalifikant
Monfils (6-Fr.) – Veselý (ČR)
Pavlásek (ČR) – Whittington (Austr.)
Foto: Reuters (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru