Australian Open: Karolína Plíšková patří mezi favoritky na titul. Překvapí další Češi? Sledujte O2 TV Tenis!

V pondělí 16. ledna v 1:00 středoevropského času vypukne Australian Open 2017 a v O2 TV vám nic neuteče!

Fanoušci se letos mohou těšit na přímé přenosy i záznamy zbrusu nové stanice O2 TV Tenis, která se bude zaměřovat na zápasy českých hráčů a hráček. Přenosy z největších kurtů navíc tradičně nabídnou i stanice Eurosport 1 a Eurosport 2.

[blog_program_info id=“11238101″]

Hon na krále Novaka

Srbský tenista Novak Djokovič ovládl poslední dva ročníky a letos bude usilovat už o svůj rekordní 7. titul z Melbourne.

Novak Djokovic Australian open

A překazit radost mu bude chtít řada hráčů v čele s nasazenou jedničkou turnaje, Britem Andym Murraym nebo šampionem z roku 2014 Švýcarem Stanem Wawrinkou.

Kromě „mladých pušek“ Milose Raonice nebo Dominica Thiema jsou fanoušci pochopitelně zvědaví na to, v jaké formě se představí zkušení borci Rafael Nadal a Roger Federer.

Čeští fanoušci vkládají největší naděje do Tomáše Berdycha. Aktuální světová desítka nechyběla ve čtvrtfinále Australian Open od roku 2011 ani jednou. Protáhne tuto sérii?

tomas berdych

Účast v hlavní soutěži mají jistou i Jiří Veselý a Adam Pavlásek.

Z kvalifikace můžou navíc postoupit veterán Radek Štěpánek a Jan Šátral. Česká stopa v pavouku mužské dvouhry bude tedy poměrně výrazná.

Přečtěte si taky: Umpire Honzy HOMOLKY: Trůn je volný. Karolína Plíšková musí myslet nejvýš!

Karolína Plíšková cítí šanci

Titul v ženské dvouhře bude obhajovat Angelique Kerberová, která před rokem šokovala finálovou výhrou nad Serenou Williamsovou a na oslavu se koupala v řece Yarra, čímž splnila sázku.

Na startu letošní sezony je však německá tenistka ve velké krizi. Ze tří odehraných zápasů vyhrála pouze jeden. Nejvýše nasazená hráčka tak rozhodně není nejvýrazěnjší favoritkou na titul.

Nezáří ani turnajová dvojka Serena, na trůn tedy může usednout některá z hráček, které na svůj premiérový grandslamový titul ještě čekají.

Tak co třeba světová pětka Karolína Plíšková? Čerstvá vítězka z Brisbane a finalistka loňského US Open je na startu sezony ve formě!

„Jsem připravená, že budu považovaná za jednu z favoritek. Pokud budu hrát dobře, tak je určitě v mých silách zopakovat něco podobného, co na loňském US Open,“ uvedla Karolína pro WTA Insider.

Karolína Plíšková, titul Brisbane

Mezi další české kandidátky na postup do závěrečných kol patří Kateřina Siniaková. Na úvodním turnaji sezony v Šen-čenu porazila dvě hráčky elitní světové desítky a získala svůj premiérový titul na okruhu WTA. Forma i sebevědomí tedy rodačce z Hradce Králové nechybí!

Nesmíme ale zapomenout na Barboru Strýcovou, členku elitní dvacítky světového žebříčku. Na přípravném turnaji v Sydney došla do semifinále a je vidět, že je na novou sezonu výborně fyzicky připravena.

Překvapit a uhrát několik kol mohou i Lucie Šafářová, skvěle servírující Kristýna Plíšková, nebo Denisa Allertová.

Ze známých příčin se Australian Open nezúčastní Petra Kvitová, přesto mohou být čeští fanoušci plní očekávání.

[blog_program_info id=“11238101″]

Přečtěte si taky: Return Vojty BIDRMANA: Pálka, nebo raketa? Ashleigh Barty už má snad konečně jasno

Foto: Reuters, Facebook Australian Open  (mm)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru