Život fotbalisty ho nenaplňoval! Tak slovenský reprezentant přesedlal na triatlon a trénuje s Ronaldem!

Nestává se často, aby fotbalista, který si zahrál v Lize mistrů a na reprezentační úrovni takhle brzy vyměnil sport.

Filip Šebo se ale rozhodl udělat radikální krok. Fotbalu dal vale a přesedlal na individuální úroveň – věnuje se totiž triatlonu. Přitom je mu teprve 32 let. K brzkému konci fotbalové kariéry pro sport.sk prohlásil:

„V prvé řadě si nemyslím, že je někde napsáno, dokdy by měl člověk hrát fotbal. Měl by ho hrát do té doby, dokud ho to naplňuje, když má motivaci, když ho to posouvá dál. U mě se to vytratilo a říkal jsem si, že na sílu, jen pro peníze nebo pro někoho jiného, to já dělat nebudu.“

Nedá se říct, že by měl Šebo neúspěšnou fotbalovou kariéru. Ba spíše naopak – na mistrovství světa hráčů do 20 let v SAE vstřelil gól do sítě Brazílie, při debutu v reprezentačním áčku nastřílel hattrick. Zahrál si ve Skotsku za Glasgow Rangers či ve Francii za Valenciennes. Na Slovensku v barvách Interu, Artmedie a Slovanu vyhrál vše, co se vyhrát dalo.

Přečtěte si také: VIDEO: To je od Neymara! Neuvěřitelně bizarní odpověď RONALDA vás rozesměje!

Filip Šebo, Marek Hamšík

Slovan byl ale jeho posledním velkým klubem. Poté už hrál jen za Petržalka Akadémia. Další životní náplň už vidí jednoznačně v triatlonu.

„Měl jsem hodně nabídek, ale žádnou takovou, která by mi na tváři vykouzlila úsměv, která by mi přinesla i něco jiného než ten stereotypní život,“ řekl Šebo, který se triatlonu věnuje od roku 2012. Fotbal už neplánuje hrát ani na nižší úrovni.

„Moje hlava už je jinde. Nakonec jsem zůstal u individuálního sportu. Sporty, ze kterých se triatlon skládá, jsem měl vždy rád, vždycky mě bavily.“

Autor 7 branek v 15 reprezentačních zápasech vidí motivaci i v tom, že trénuje s Ronaldem. Tedy, ne tím fotbalovým, ale triatlonovým – elitním slovenským triatlonistou Richardem Vargou, kterého velmi obdivuje.

„Je to pro mě doslova jako bych trénoval s Ronaldem. Kdo triatlon nezkusil, ani netuší, co to obnáší. Proto má Rišo moje největší uznání a respekt. Škoda jen, že je na Slovensku absolutně nedoceněný.“

Filip Šebo

Foto: cas.sk, sjz.sk (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru