Kdy začne Rosický? Sparta začala přípravu bez něj, ale s rebelem Konatém! Kdo ho vítal v kabině?

Sparťané se zahájili přípravu pod vedením nového (oficiálního) trenéra a zároveň sportovního ředitele Tomáše Požára, ale otázky, které fanoušky trápily na podzim, zůstaly stejné.

Ta úplně nejčastější „Kdy se na hřiště vrátí Tomáš Rosický?“ zůstává i nadále nezodpovězena. „Tomáš trénoval přes svátky individuálně, pokračuje v tom i dál společně s hráči, kteří nejsou úplně fit. Nerad bych spekuloval. Možná na přelomu ledna a února by mohl pracovat naplno s týmem, ale opravdu nechci předbíhat,“ prozradil na tiskové konferenci novinářům Požár.

Rosický po srpnovém podpisu smlouvy se Spartou naskočil na 18 minut do zápasu proti Mladé Boleslavi. Od té doby se už na hřišti v soutěžním zápase neobjevil. Na vině bylo zranění achilovky.

Vrací se Konaté

Sparťané na startu přípravy vedle dvou posil Néstora Albiacha z Dukly a rumunského obránce Bogdana VatajelaCraiovy vítali v šatně i jednu staronovou tvář.

Do týmu se vrací Tiemoko Konaté. Záložník z Pobřeží slonoviny si chtěl v létě vytrucovat přestup do Steauy Bukurešť a celý podzim nakonec strávil v juniorce.

„Udělal velkou chybu, o které jsme si mysleli, že mu ji nedokážeme odpustit. Všichni jsme ale dostali čas na přemýšlení, včetně jeho samotného a uvědomili jsme si, že chybujeme všichni a zasloužíme si druhou šanci. On sice ztratil naši důvěru, ale chceme mu vytvořit podmínky, aby ji získal zpátky,“ řekl Požár na webu sparta.cz.

Ve videu ze šatny uvidíte, kdo jako první přivítal Konatého zpátky v prvním týmu Sparty.

[fve] https://youtu.be/lSH310vY6gs[/fve]

Přijmou ale zpátky Konatého i fanoušci Letenských?

„Chtěl bych je požádat, aby se přidali na naši stranu a dali Tiémokovi druhou šanci. On si musí získat nás i fanoušky zpět na svou stranu. Věřím, že bude pracovat tak, jak by měl pracovat hráč tak velkého klubu jako je Sparta,“ uvedl Požár.

První přípravný zápas zimní přípravy odehraje Sparta 12. ledna ve španělském Sotogrande proti německému Freiburgu.

Foto: Facebook AC Sparta Praha (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru