Bitevní pole Vlasty KAISERA: Neporazitelná Chelsea! Obstojí v testu?

Trenér Antonio Conte může po půl roce svého působení na lavičce Blues překonat letitý rekord Arsenalu z období tzv. „Invincibles“, kdy tým Arsena Wengera zvítězil také ve třinácti ligových utkáních v řadě (v rámci jedné sezóny).

Na Chelsea ovšem ve středu večer čeká opravdu velmi těžký test – popasuje se v londýnském derby s Tottenhamem na jeho půdě. A to je důležitá okolnost.

[blog_program_info id=“11052228″]

Tottenham totiž doma v této sezóně ještě neprohrál, z devíti zápasů na White Hart Lane má sedm výher a dvě remízy. Poslední domácí porážku zažil na konci minulého ročníku (8. května) se Southamptonem, byla to ale jeho jediná ztráta všech bodů za sedmnácti posledních domácích zápasů.

Přečtěte si také: Vrátí se Lampard do Premier League? Prý je to reálné! Kam má namířeno?

Chelsea - Everton: Eden Hazard, Cesar Azpilicueta, Pedro

Rekordy? Mě zajímají body!

Chelsea naposledy prohrála v jiném londýnském derby, a to právě s Arsenalem, jehož rekord se nyní chystá pokořit. Byl to 24. září, od té doby tedy následovala impozantní šňůra třinácti výher, včetně těch velmi výrazných, např. 3:0 s obhájcem mistrovského titulu z Leicesteru, 4:0 s pyšným Manchesterem United bývalého manažera Chelsea Josého Mourinha a 5:0 s Evertonem.

Před vánočními svátky to vypadalo na „italskou dietu“ v podobě tří nejtěsnějších výher 1:0 v řadě. Ale že Chelsea střílet branky rozhodně nezapomněla, dokládají poslední dva výsledky: 3:0 s Bournemouthem a 4:2 se Stoke.

„Rekordy mě moc neberou, na ty se ve fotbale nehraje,“ prohlašuje Antonio Conte před dnešním očekávaným zápasem. „Zajímá nás tabulka, ne statistiky. Tři a ne čtrnáct. Tedy tři konkrétní body v boji o titul, ne jen prodloužení třináctizápasové šňůry vítězství. Ta je samozřejmě fantastická a před hráči kvůli ní smekám, ale nejpodstatnější je fakt, že jsme při ní získali devětatřicet bodů. A to je slušný bodový vklad v tomto nejnahuštěnějším období sezóny!“

Přečtěte si také: Život fotbalisty ho nenaplňoval! Tak slovenský reprezentant přesedlal na triatlon a trénuje s Ronaldem!

Antonio Conte Chelsea

K Bayernu je zatím daleko

Rekordy ale vždy zajímají a přitahují fotbalové statistiky i většinu fanoušků. Chelsea tedy v případě výhry s Tottenhamem může předskočit Arsenal ze sezóny 2001/02. Ten vyhrál třináct utkání v řadě na závěr tohoto ligového ročníku. V prvním kole toho následujícího pak přidal ještě jednu výhru, poté však už jen remizoval v londýnském derby s West Hamem.

Před Arsenalem a Chelsea v historii rekordů nejlepších čtyř lig Starého kontinentu najdeme ještě Juventus (15 výher v řadě v rámci minulé sezóny), Real Madrid (rovněž 15 výher, sezóna 1960/61), Barcelonu (16 výher, 2010/11), Inter Milán (17 výher, 2006/07) a především Bayern Mnichov. Ten v německé bundeslize dobyl v rámci sezóny 2013/14 devatenáct vítězství v řadě.

Foto: Reuters

 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru