Zařízli nás! Dvacítka na MS skončila po skvělé bitvě s Kanadou! Proč cítí křivdu?

Český výběr podlehl v Montrealu domácí Kanadě 5:3 a znovu nedosáhl na medaili – posledním českým úspěchem v této kategorii zůstává bronz z roku 2005.

Češi ve čtvrtfinále odehráli nejlepší zápas na turnaji a v utkání dokonce vedli zásluhou útočníka Davida Kašeho, Kanaďané ale dokázali utkání otočit.

[blog_program_info id=“10957778″]

„Kdybychom takhle hráli celý turnaj, mohl být výsledek úplně jiný,“ citoval isport.cz útočníka Tomáše Šoustala, autora druhé české branky na 2:2.

Čtrnáct minut před koncem po snížení Šimona Stránského na 4:3 cítili mladíci šanci na obrat!

Hned za 40 vteřin ale padl pátý gól z hokejky Juliena Gauthiera, který definitivně pohřbil české naděje. Češi však po utkání cítili křivdu, jelikož se domnívali, že při akci měl být odpískán ofsajd.

„Byl to ofsajd, i z videa to bylo vidět. Jenže oni s námi vůbec nekomunikovali a hned uznali gól. O to smutnější je, že jsme prohráli,“ řekl Šoustal, který se ovšem nejspíš mýlil. Přejezd kanadského útočníka do útočného pásma byl velmi těsný, ale s největší pravděpodobností regulérní.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=N-uxykUf98k[/fve]

„Nicméně sami jsme si to pokazili ve skupině se Švýcary a s Dány. Tam se lámal chleba, pak už se nedalo vybírat, jestli půjdeme na Kanadu nebo na Ameriku,“ dodal Šoustal.

Sestřih utkání:

Canada vs. Czech Republic (QF) – 2017 IIHF World Junior Championship from IIHF on Vimeo.

Turnaj nakonec i přes porážku Češi opuštějí se vztyčenou hlavou, byť čekání na další medailový úspěch se protáhne už na třináct let.

V semifinále se utkají USA s Ruskem a Kanada se Švédskem.

Foto: reprovideo (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru