Tottenham Jiřího HOŠKA: Věřte tomu Gooneři, Harry Kane vyrovnal Henryho

Plánovači se vyřádili

Musím se v duchu smát, když slyším hokejové juniory po dvou zápasech mistrovství světa mluvit o únavě, a představím si neskutečnou sváteční „porci“ zápasů, kterou mají v nohou borci z Premier League.

Letos si tedy plánovači nejvyšší anglické soutěže opravdu nebrali servítky, když sestavili ďábelský program 3 kol nahuštěný do sedmi nebo v některých případech dokonce jen šesti dnů. Řada předních komentátorů se pozastavuje nad tím, že některé týmy mají mezi zápasy jen 48 hodin, a o plných 24 hodin méně času na odpočinek, než jejich soupeř (jako třeba Crystal Palace před 20. kolem proti Swansea).

Přečtěte si také: VIDEO: Giroud dal za Arsenal neuvěřitelný magický gól! Zazářil i Petr Čech!

Son Heung min (Tottenham) a Younes Kaboul (Watford)

Sváteční forma, tak jako loni

Už loni se Spurs vánočně-novoroční program výsledkově dosti vydařil. I letošní výsledky a předvedená hra Tottenhamu se dají označit slůvkem sváteční.

Dvě jasná vítězství na potenciálně nebezpečných hřištích soupeře a k tomu 8 vstřelených gólů (a k tomu zahozená penalta a spousta neproměněných šancí). To pro mě v součtu na pražském gauči znamenalo spokojené pomlaskávání. I když je třeba přiznat, že Watford se utkání na Vicarage Road toliko „zúčastnil“.

Harry Kane jako Thierry Henry

Laskavý čtenář snad dovolí pár statistik, které snad v tomto případě nebudou zcela nudné. Pokrok Spurs pod Mauriciem Pochettinem ukazuje bilance za kalendářní rok 2016, kdy 71 získaných bodů je vůbec nejvíc, co Totáč vyválčil v éře Premier League.

Ze všech týmů soutěže pak za období od 1. ledna do 31. prosince dostal suverénně nejmíň gólů.

Dost mě překvapilo zjištění, že za prvních 100 ligových zápasů dal Harry Kane úplně stejný počet gólů (59), jako kdysi Thierry Henry.

Můžete si to, Gooneři, klidně přepočítat. Je to tak.

Přečtěte si také: VIDEO: Nemají se rádi? Guardiolu sejmul na lavičce vlastní hráč! Co svému kouči provedl Fernandinho?

Harry Kane (Tottenham)

Inspirace v Leicesteru?

Dele Alli zase ve svých prvních 50 utkáních v Premier League dal víc gólů (16), než pánové Gerrard a Lampard dohromady (7). Z anglických velikánů středu pole posledních 15 let se Delemu vyrovná jen Paul Scholes, který ale ke svým 16 trefám přidal jen 3 asistence, zatímco náš mladý virtuos jich má na kontě 10.

Spurs mají po 19 odehraných kolech 39 bodů, což je o 4 více, než v loňské sezóně, a navlas stejně, kolik nasbíral ve stejné fázi roku nakonec mistrovský Leicester.

Přečtěte si také: VIDEO: Bolta rozvášnil obrat Manchesteru! Dovolal se do televize! Tam mu nevěřili!

Dele Alli (Tottenham) a Adlene Ghedioura (Watford)

Je třeba zastavit Chelsea

Jen před 12 měsíci vedly ligu dva celky právě s 39 body, zatímco letos jich Chelsea nasbírala už o 10 víc…

Podaří se zrovna nám ukončit ojedinělou sérii 13 vítězných zápasů Chelski v řadě?! Načasování tohoto šlágru je docela příjemné. Spurs mají formu, VertonghenWalkerem se „vhodně“ vykartovali, aby byli připraveni nastoupit, a kluci snad ještě mají v relativně čerstvé paměti prvních 44 minut zápasu na Stamford Bridge, kdy domácí slušně „vodili.“

Jinak budu krajně zvědavý na případnou aktivitu Spurs v lednovém přestupním období. Spekulací je jako už tradičně dost, ale i vzhledem k finančním závazkům kolem výstavby nového stadionu bych považoval za málo pravděpodobné, že na Levyho „udičce“ uvízne nějaká macatá kořist.

Foto: Reuters, o2sport.cz
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru