KLDR chystá fotbalovou revoluci! Vychovám hráče lepší než je Messi, tvrdí Kim Čong-un!

Vůdce KLDR Kim Čong-un nedávno přislíbil, že fobalový vývoj v jeho zemi bude na příště jednou z největších priorit. V zemi hodlá vychovat fotbalisty, kteří prý kvalitou předčí i samotného Lionela Messiho!

Přečtěte si také: VIDEO: Bolta rozvášnil obrat Manchesteru! Dovolal se do televize! Tam mu nevěřili!

Lionel Messi

„V blízké budoucnosti chceme dominovat v Asii, a doufám, že poté budeme vládnout i světu,“ nechal se podle španělského webu Marca slyšet Ri Yu He, kouč působící ve fotbalové akademii v Pchjongjangu.

Zdá se vám to jako naprosto bláznivý scénář?

Není divu, Severní Korea se sice kvalifikovala na MS 2010 v Jihoafrické republice, ale tam dostala 7 gólů od Portugalska a skončila s 12 inkasovanými brankami na posledním místě v základní skupině. V žebříčku FIFA jí v současnosti patří až 126. příčka.

V zemi ani omylem nenajdete stejná špičkově vybavená centra pro výchovu mladých hráčů, jaká mají k dispozici Německo, Španělsko, Anglie a další velmoci.

Zatímco reprezentanti Jižní Koreje jako Son Heung-min (Tottenham) nebo Ki Sung-jueng (Swansea) hrají Premier League. Nejvýznamnějším fotbalistou ze severní části rozděleného poloostrova je Jong Te-se, který má na kontě 10 zápasů v německé bundeslize a s 15 brankami je nejlepším střelcem v historii severokorejské reprezentace.

To ale očividně vůdci Kim Čong-unovi ve spřádání velkolepých plánů nebrání.

[blog_poll_start][poll id=“466″][blog_poll_end]

Foto: marca.com (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru