Tenisoví fanoušci smutní: Kráska Ivanovičová končí! Proč už v 29 letech?

Ana Ivanovičová končí s kariérou. V pouhých 29 letech se rozhodla opustit kurty kvůli přetrvávajícím problémům se zápěstím.

„Bylo to těžké rozhodnutí, ale dosáhla jsem mnoha úspěchů. Na ty ale člověk potřebuje být stoprocentně fit a mě často brzdila zranění. Já můžu hrát pro sebe a své fanoušky pouze na úrovni, na jakou jsem zvyklá. To už ale nejde, a tak je čas jít dál,“ prohlásila.

Ivanovičová ohromila tenisový svět v roce 2007, kdy si jako teprve 19letá zahrála finále Roland Garros. Nejzářivější rok její kariéry byl pak hned ten další – v roce 2008 uhrála finále na Australian Open a vyhrála svůj jediný grandslam v Paříži.

[blog_gallery id=“41658″ style=“block“]

Na 12 týdnů se dokonce stala světovou jedničkou, poté ale přišel výkonnostní propad a úspěchy z počátku kariéry Ivanovičová už nikdy nezopakovala. I tak ale celkově získala úctyhodných 15 titulů'

Poslední roky plnila stránky novin spíš díky svému atraktivnímu vzhledu či svatbě s německou fotbalovou hvězdou Bastianem Schweinsteigerem.

Jaké jsou reakce protihráček?

„Bude nám chybět tvůj úsměv na kurtu! Bojovnice, profesionálka, skvělý člověk. Užívej si potenisový život, Ano!“ napsala Petra Kvitová.

K přáním všeho nejlepšího se připojila také dvojnásobná vítězka Australian Open Viktoria Azarenková: „Gratuluji ke tvé kariéře, Ano! Hodně štěstí a hodně zábavy k tomu, co tě čeká nyní. Odehráli jsme spolu několik zábavných utkání!“

Rozloučila se také současná světová jednička Angelique Kerberová.

„Budeš mi chybět, Ano, byla jsi jednou z mých nejlepších kamarádek na okruhu! Měla jsi neuvěřitelnou tenisovou kariéru! Přeji jen to nejlepší pro vzrušující další životní kapitolu!“

Od 2. ledna začíná vysílat nový kanál O2 TV Tenis! Nabídne téměř kompletní sezonu WTA, přenosy z grandslamového Australian Open, magazíny ATP i WTA!

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=zaLbssivIRc[/fve]

[blog_program_info id=“10791859″]

Foto: Facebook, Reuters, pinterest.com, santabanta.com, sharenator.com (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru