Skandál na Slovensku! Myjava v půlce sezony odstoupila z ligy! Může za to duel se Slovanem?

Přišlo to jako blesk z čistého nebe, přestože prezident Spartaku Myjava Pavel Halabrín tvrdil, že rozhodnutí skončit v profesionálním fotbalu v něm zrálo dlouho.

Klub z Myjavy nemá finanční problémy. Hráči dostanou všechny peníze, které jim podle smluv náleží. Spartak jim také pomůže sehnat nová angažmá.

„Není to z ekonomických důvodů. Klub budeme podporovat i dál Nedává nám to už ale smysl a radost, což byly hlavní důvody, proč fotbal děláme,“ uvedl Halabrín, který klub vede společně s bratrem Peterem.

„Celé směřování slovenského profesionálního fotbalu a jeho podpora ze strany státu, fotbalového svazu i médií je velmi slabá. Divácké zázemí není téměř žádné. Zkrátka jsme došli k rozhodnutí, že toto dělat nechceme,“ řekl Pavel Halabrín.

[fve] https://www.youtube.com/watch?v=RU32CfgZ5So[/fve]

Poslední kapkou, nikoliv však hlavním důvodem, podle prezidenta klubu bylo rozhodnutí disciplinární komise po posledním podzimním zápase se Slovanem Bratislava (1:1), ve kterém došlo k několika incidentům. Na jejich základě byli potrestaní tři hráči Spartaku a také generální manažer Peter Halabrín.

„Když jsme dostali neoficiální informace o trestech, považovali jsme to za hloupost, nebo vtip. Bohužel úřední zpráva disciplinární komise s potrestáním tří našich hráčů, vyšetřováním trenéra a trestem pro generálního manažera je fakt. Smutný, trapný, nesmyslný. Takový, jaké je celé řízení našeho sportu,“ uvedl Pavel Halabrín.

V sestřihu, který Myjava zveřejnila na YouTube jsou sporné momenty ze zápasu se Slovanem ke zhlédnutí.

[fve] https://youtu.be/YqZIqEvvIc0[/fve]

Slovenská Unie ligových klubů se zatím k situaci nevyjádřila. „Na situaci, kdy klub opustí rozehranou soutěž, pamatují řády SFZ. Od Myjavy jsme ale zatím nic nedostali oficiálně,“ řekl výkonný ředitel Michal Mertinyák.

Zatímco v Česku a na Slovensku probíhá zimní přestávka v O2 TV můžete sledovat zahraniční soutěže. Pustit si můžete například bundesligový šlágr Bayern versus Lipsko, nebo domácí zápasy Benfiky Lisabon v portugalské lize!

[blog_program_info id=“10599875″]

[blog_program_info id=“10602195″]

Foto: pravda.sk (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru