Legenda Jágr! Geniální asistencí se posunul na 2. místo v historii! Kolik chybí na Gretzkého?

Jaromír Jágr poskočil z bronzové na stříbrnou příčku v historické tabulce produktivity NHL. Český útočník v dresu Floridy Panthers si v nočním zápase proti Buffalu připsal tři asistence. Ta poslední znamenala bod číslo 1887 v kanadském bodování, což Jágra posunulo po bok Kanaďana Marka Messiera.

Útočník s číslem 68 měl prsty ve všech třech gólech Panterů v základní hrací době a floridský tým nakonec zvítězil 4:3 po nájezdech. Jágr ve svých 44 letech opět ukázal, že stále nepatří do starého železa.

[blog_program_info id=“10578110″]

Sestřih utkání Florida – Buffalo:

Kromě svých dosavadních 1887 bodů v NHL navíc zaznamenal další v Evropě před svým odchodem do zámoří, během výluk NHL a tříletém působení v Omsku v KHL.

Připomněl to také sám dostižený Messier. „V mých očích mě předběhl už dávno. Já jsem kromě NHL hrál jen ve WHA, ale tam jsem moc produktivní nebyl a nasbíral jsem jen 11 bodů. Je ohromující, kolik bodů celkově nasbíral Jágr,“ řekl.

Lídrem nadále (a nejspíše navždy) zůstane Wayne Gretzky s 2857 body. Aby stáhl téměř tisíc bodů, to by Jaromír Jágr musel zřejmě hrát déle než do plánovaných padesáti. Tak uvidíme!

Přečtěte si také: VIDEO: Hokejový dřevák roku! Jak tenhle frajer z KHL mohl nedat 1000% gól?

Kanadsko-americkou NHL můžete v O2 TV pravidelně sledovat na stanici Nova Sport 1!

[blog_program_info id=“10602090″]

Foto: Reuters (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru