Tottenham Jiřího HOŠKA: Wing-backs dávají Kohoutům opravdu křídla

V Albionu se po čase hrál zase jednou „anglický“ týden. Víkend –úterý/středa – víkend, což je hodně velká zabíračka.

Jak Mauricio Pochettino hlavně letos na jaře točil krajní obránce, tak teď se jeho přízni trvale těší duo Danny RoseKyle Walker. Částečně to souvisí s tím, že Ben Davies dlouho laboroval se zraněním.

Rose Walker

Na právě straně není co řešit. Kieran Trippier nyní v přímém měření sil za Walkerem zaostává ve všech disciplínách.

Zatímco na Old Trafford zahrálo duo RoseWalker řekněme svůj standard, proti Hullu a Burnley jejich sprinty podél postranní čáry (a to oběma směry) v podstatě rozhodly zápas.

Walkerovy 2 asistence a Roseova bilance 1+1, jsou i adekvátním statistickým vyjádřením kvalit obou anglických reprezentantů.

Rose Walker

Nevzpomínám si, že by se od začátku letošní sezony (možná doma proti Man City?) všichni naši klíčoví hráči v některém zápase „sešli“. Tedy, že by zahráli velmi dobře.

Zatímco v říjnu a listopadu byl místy úplně „mimo“ Eriksen, teď dvakrát zahrál úplnou „tužku“ Dele Alli, zatímco dánský středopolař teď hraje výtečně.

Svou lepší stránku z letošního Eura začal ukazovat Sissoko, zatímco Dembélé se momentálně lehce hledá. I když ale Spurs mají rezervy, hlavně doma sbírají body, a drží kontakt se špičkou.

Výkony rozhodčích klesají

Nemůžu se ještě krátce nezastavit u rozhodčích. Za ty 4 sezony, co Premier League sleduji zblízka, mají podle mě jejich výkony klesající tendenci.

Mám dojem, že se vyložené omyly spíš množí. Taky se nemůžu ubránit pocitu, že každý z často nasazovaných sudích (Clattenburg, Atkinson, Marriner, Dean a Oliver) má jiný metr.

Když se podíváte na statistiku, vidíte nepoměr, jak co do počtu odpískaných penalt, tak udělených karet. Při současné vyrovnanosti mužstev v Anglii tak často v krásném a napínavém zápase nerozhodne brilantní individuální akce, nýbrž individuální selhání sudího.

Mladý Craig Pawson v týdnu úplně zpackal zápas Crystal Palace – Man United, kdy mimo jiné odpustil červenou Rojovi za skok snožmo na Wilfrieda Zahu.

V médiích dostal strašlivě za uši, a tak v sobotu v situaci, která Rojův zákrok malinko připomínala, tasil bez váhání červenou, byť si nebožák VardyLeicesteru zasloužil sotva žlutou.

Claudio Ranieri

Nemám opravdu důvod podporovat Arséna Wengera, ale jeho slova o ochraně rozhodčích, jako „lvů v kleci“, mi přišla trefná. Ostatně náš Sissoko mohl v 70. minutě zápasu s Burnley vidět klidně červenou. Nestalo se tak, a francouzský záložník pár desítek vteřin nato přihrál na rozhodující gól…

Soutěž, která prodá televizní práva na 3 roky za více než 8 miliard liber, by po mužích v černém měla žádat mnohem lepší služby…

Přečtěte si taky: Petr Čech má v Premier League nový negativní rekord. Oba inkasované góly zaváněly ofsajdem!

Foto: Reuters
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru