Bitevní pole Vlasty KAISERA: Souboj o domácí pevnost Juventusu

Je to tak – oba vedoucí kluby italské nejvyšší soutěže si vytvořily nedobytné pevnosti ze svých domácích stadionů.

AS Roma zatím na Stadio Olimpico hrála v této sezoně osmkrát a osmkrát vyhrála.

I když obří stadion byl většinou poloprázdný, a to kvůli stávce ultras fanoušků. Těm se nelíbí úpravy jejich tradičního sektoru na jižní tribuně natolik, že jeho návštěvu prostě bojkotovali. Zvláštní přístup, ale velmi italský, především pak velmi římský…

Na zápas AS Roma – AC Milán (1:0) se můžete podívat prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“10461561″]

To Juventus si svůj podobně nehostinný stadion upravil velmi radikálně. Z předimenzovaného kolosu delle Alpi, s ochozy daleko od hrací plochy a s atletickou dráhou, se po nákladné přestavbě vyklubal typicky fotbalový stánek v anglickém stylu, také s anglicky znějícím názvem Juventus Stadium.

A v této aréně se Stará dáma chová jako pravá domina. Své soupeře zde nutí k podřízenosti a většinou vždy dosáhne svého.

Juventus

Od otevření tohoto stadionu v září 2011 zde Juventus prohrál ze 139 soutěžních utkání jen pět! S Bayernem Mnichov v Lize mistrů, s Fiorentinou v Italském poháru a s Interem Milán, Sampdorií Janov a s Udinese v Serii A.

Od poslední prohry na tomto stadionu už uplynulo téměř šestnáct měsíců. A Juventus, pokud zde porazí v sobotu 17. prosince římský AS, dosáhne nejen na titul podzimního krále Serie A, ale i na vyrovnání vlastního rekordu v počtu ligových výher v řadě.

Zatím jich má 24, na výkon Juventusu pod vedením Antonia Conteho z období let 2013-2014 tedy ztrácí právě jen jediné domácí vítězství.

Na zápas Torino – Juventus (1:3) se můžete podívat prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“10438178″]

Juventus

AS Roma je v této sezoně také velmi jistá v domácích zdech a má zde stoprocentní bilanci, ale venku to není žádná sláva – prohrála zde už třikrát, dvakrát ztratila remízami.

Juventus má venku také tři prohry, zbylá utkání však už zde vyhrál – a právě ony dvě remízové ztráty AS Roma tedy způsobují aktuální rozdíl čtyř bodů na čele tabulky.

Římští „giallorossi“ ještě na Juventus Stadium nikdy nevyhráli, ani nebodovali: šest soutěžních zápasů = šest proher, navíc velmi pasivní skóre 3:18. Naposledy v Turíně zvítězili nad Juventusem v rámci Serie A v lednu 2010, tehdy ještě na stadionu Stadio Olimpico Grande Torino, který dnes slouží už jen klubu FC Torino.

Jen v jediném podstatném ukazateli zatím AS Roma nad Juventusem vede – v tabulce střelců.

Edin Džeko

Tam je na čele Edin Džeko se dvanácti góly, nejlepší střelec Juventusu Gonzalo Higuaín má zatím devět přesných zásahů.

Zápas Juventus – AS Roma můžete v sobotu sledovat živě prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“10531111″]

Přečtěte si taky: Fotbalový RADAR: Tip na osmifinále Ligy mistrů? Postoupí všechny čtyři španělské kluby

Foto: Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru