Ponížený Lewandowski se vysmál France Footballu. Jaké hvězdy ale nedostaly ve Zlatém míči ani 1 bod?

Cristiano Ronaldo zválcoval v anketě za rok 2016 všechnu konkurenci. Celkem získal 745 bodů, druhý Lionel Messi měl méně než polovinu (316).

Třetí skončil Francouz Antoine Griezmann Atlétika Madrid.

Antoine Griezmann

Za nimi už pomalu začínal zástup poražených. Nemile překvapený byl z výsledků třeba polský bombarďák z Bayernu Mnichov Robert Lewandowski, se 3 body na 16. místě. Přitom vyhrál domácí ligu, stal se s 30 brankami jejím nejlepším střelcem, reprezentaci Polska dotáhl do čtvrtfinále Eura a další góly sází v kvalifikaci na světový šampionát.

Na Twitter poslal vzkaz pořádajícímu časopisu France Football s výsměšnými smajlíky.

Polsko - Arménie: Robert Lewandowski

Mezi 30 nominovanými byli ale i tací, kteří nedosáhli ani na jediný bod. Podívejte se na jedenáctku borců. Je to přehlídka nečekaně výrazných postav uplynulého roku.

11. Koke

https://www.instagram.com/p/BCQ57DgEqwV/?taken-by=koke6&hl=cs

Středopolař Atlética Madrid byl po celý rok motorem svého týmu a pomohl mu dostat se do druhého finále Ligy mistrů za tři roky. Ani tentokrát však k cíli nedokráčel. Stejně dopadl i v této anketě.

10. Paulo Dybala

dybala pogba juventus

Budoucnost Juventusu Turín má ve svých 23 letech ještě spoustu času k zisku nejvyššího fotbalového ocenění. I nominace je však pro mladého Argentince velký úspěch a zadostiučinění!

9. Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne

25letý mozek a jedna z největších hvězd Manchesteru City a celé Premier League byla letos ještě opomenuta. Stejně jako u Dybaly však platí, že jeho čas ještě určitě přijde!

8. Thomas Müller

Bayern Mnichov Tohoma Müller

Útočník pověstný svými stabilními výkony, který v žádné sezoně nezklame. Ani výsadní pozice v týmu vítěze Bundesligy Bayernu Mnichov mu však nezajistila jediný hlas! Snad i kvůli podzimnímu střeleckému půstu.

7. Hugo Lloris

https://www.instagram.com/p/r3CNZGvlUD/?taken-by=hugo._.lloris&hl=cs

Těžko říct v jakém rozpoložení bude na rok 2016 vzpomínat francouzská opora Tottenhamu. Těsně pod vrcholem zůstal v Premier League i na domácím Euru. Na sebevědomí mu určitě nepřidá ani 0 v kolonce obdržených hlasů.

6. Diego Godín

https://www.instagram.com/p/BL9mo7Fjlm5/?taken-by=diegogodin&hl=cs

Godín je na tom stejně jako spoluhráč z Atlétika Koke. Ani jednomu ze svěřenců Diega Simeoneho tak hlasování náladu nespravilo.

5. Gonzálo Higuaín

Gonzalo Higuain

Tady začíná jít opravdu do tuhého! Nově čtvrtý nejdražší hráč historie zažil skvělý rok. V minulé sezoně nastřílel za Neapol 36 gólů a získal korunu pro krále střelců italské ligy. Za astronomických 90 miliónů eur se pak přesunul do Juventusu a i tam se mu střelecky daří. S Argentinou hrál finále Copa América. Přesto nezískal ani jediný bod!

4. Manuel Neuer

neuer bayern

V roce 2014 skončil Neuer na 3. místě a snad měl být i výše. Letos zůstal dokonce i bez bodu a neuhájil ani prvenství mezi brankáři, kteří to mají vždycky v této anketě těžké. Nad jeho síly byli Gianluigi Buffon a Rui Patricio.

3. Andres Iniesta

Andres Iniesta

Ani kapitán Barcelony se nedostal na jediný hlasovací lístek. Ani jeho vůdcovská role při tažení za vítězstvím v lize voliče nepřesvědčila. Asi sešel z očí, když část podzimu musel vynechat kvůli zranění.

2. Sergio Agüero

Manchester City aguero jesus navas

Argentinská superhvězda zajišťovala Manchesteru City bohatý příděl branek po celý rok. Nikomu asi nepřišlo, že by byl lepší než Ronaldo či Messi. Ovšem 0 bodů je také celkem překvapením.

1. Sergio Ramos

https://www.instagram.com/p/BN2sa7CFqTZ/?taken-by=sr4oficial&hl=cs

Kapitánská páska na dresu vítěze Ligy mistrů Realu Madrid, ani branka ve finále nestačily. Dokonce i jeho stoperský parťák Pepe dostal 8 hlasů!

Foto: Reuters (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru