Peklo v Istanbulu! Děsivý výbuch u stadionu Besiktase po zápase zabil nejméně 38 lidí!

Včerejší utkání turecké ligy mezi Besiktasem a Bursasporem poznamenala obrovská tragédie. Výbuchy u stadionu zabily nejméně 38 lidí, dalších 166 jich je zraněných.

K útoku došlo v evropské části Istanbulu. Bomba umístěná v automobilu v blízkosti stadionu Besiktase explodovala po zápase, krátce nato se odpálil v blízkém parku také sebevražedný atentátník.

[blog_gallery id=“40135″ style=“block“]

Podle BBC byl útok namířen na policisty, kteří před stadionem hlídkovali. To potvrdil také turecký ministr vnitra Süleyman Soylu, podle něhož byl cílem útočníků autobus turecké zásahové jednotky, jež během utkání zajišťovala pořádek.

„Bylo to jako v pekle, plameny šlehaly až k obloze. Pil jsem čaj v kavárně poblíž mešity. Lidi se schovávali pod stoly, ženy začaly brečet,“ popsal pro Reuters svědek Omer Yilmiz.

Útok se odehrál v době, kdy byla byla většina fanoušků ze stadionu už pryč. Civilistů zahynulo 8, další oběti tvoří lidé z bezpečnostních složek.

Sílu výbuchu ukazuje třeba toto video mladíků v parku, pořádný kus od stadionu.

Policisté zadrželi 10 podezřelých.

V ohrožení byli také hráči Bursasporu, za který nastupují čeští fotbalisté Tomáš Sivok i Tomáš Necid. Do zápasu zasáhl pouze Necid.

 Foto: Reuters (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru