Nehorázný debakl! Montreal nadělil Coloradu desítku. Plekanec zapsal 4 body!

Český hokejista Tomáš Plekanec se podílel na vysokém vítězství Montrealu 10:1 a připsal si hned 4 asistence. Hlavní hvězdou zápasu se však stal Max Pacioretty, který vstřelil 4 branky.

Velmi úspěšná byla z pohledu Canadiens první třetina, kdy se dokázali prosadit hned šestkrát. To se jim naposledy podařilo v roce 2006.

Tomáš Plekanec získal dvě asistence za jeho typickou bojovnost u mantinelu a třetí za vhazování. Nejpěknější akcí kladenského rodáka byla přihrávka na Alexandra Radulova, který pozici vylepšil pasem na Paciorettyho.

Americký útočník zkompletoval hattrick a ve třetí třetině uzavřel svým čtvrtým gólem fenomenální představení Canadiens.

„V průběhu sezony jsme si prošli stejnou situací. Vím, že jeden zápas ještě nic nevypovídá o vašem klubu,“ řekl v rozhovoru Pacioretty.

„Max Pacioretty se svými úlovky.“

Pro útočníka Jaroma Iginlu to byl zápas s pořadovým číslem 1500.

https://www.instagram.com/p/BN20mDIDaLu/?taken-by=nhl

Stal se šestnáctým hráčem v historii profiligy s takovýmto počtem odehraných zápasů. Po závěreční siréně však musel mít hodně smíšené pocity.

„Každý se v naší šatně stydí. Před zápasem jsme si řekli, že ho vyhrajeme pro Iggyho. Je dost těžké, jak musel přetrpět tuto porážku při tak významném milníku jeho kariéry,“ řekl v pozápasovém rozhovoru kapitán Colorada Gabriel Landeskog.

Trenér Lavin Jared Bednar si sypal popel na hlavu a novinářům řekl: „Beru vinu na sebe, protože jsme na ně nebyli připravení. Je to nejlepší tým v lize a my jsme nebyli připraveni hrát. Tato prohra jde na mě.“

Sestřih zápasu:

Foto: Reuters (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru