Životní jízda! Eva Puskarčíková předvedla skvělý finiš a slaví 3. místo

Eva Puskarčíková do stíhacího závodu biatlonistek startovala z osmého místa jen o vteřinu před Gabrielou Koukalovou, a zatímco druhá žena pořadí Světového poháru na střelnici chybovala, Puskarčíková minula jen jednou při první střelbě v leže a po zbytek závodu již byla bezchybná.

Do posledního okruhu české „sluníčko“ vyjíždělo na druhé pozici, za zády s dotírající Finkou Mäkäräinenovou. Ta jí dle předpokladů brzy předjela, ale Eva předvedla i vynikající běžecký výkon, po zbytek závodu se jedné z nejlepších biatlonistek snažila udržet a v cílové rovince se jí podařilo za sebou nechat i finišující Marii Dorinovou-Habertovou a mohla se tak radovat z první účasti na stupních vítězů.

Na finiš Evy Puskarčíkové se podívejte ve videu v čase 1:00:

[fve]https://youtu.be/m_P-BfXL63k[/fve]

Poslechněte si slova dojaté Evy Puskarčíkové:

Tady exkluzivní video z dnešní Evčiny grandiozní jízdy…máte tam všechno…slzičky štěstí, pódium, které už v přímém přenosu nebylo, i bezprostřední popis emocí ihned po skončení tiskovky;)

Zveřejnil(a) Český biatlon dne 10. prosinec 2016

Dosavadním nejlepším výsledkem pětadvacetileté české biatlonistky bylo v individuálních závodech Světového poháru dvakrát 8. místo z úvodu této sezony.

„Ještě to rozdýcháváme, super výsledek. Nedá se nic jiného než pochválit. Veliká pochvala a gratulace!“ uvedl spontánně v rozhovoru pro ČT sport dojatý trenér ženské reprezentace Zdeněk Vítek.

Jasnou vítězkou se stala Němka Laura Dahlmeierová. Veronika Vítková obsadila 15. místo, Gabriela Koukalová skončila s vypuštěným závěrem 26.

[blog_program_info id=“10338013″]

V neděli jsou v Pokljuce na programu štafety.

[blog_program_info id=“10398701″]

Foto: Twitter  (mm)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru