Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Nový model ligy je nedotáhnutý kočkopes

Je to skutečně budoucnost nebo nedotáhnutý kočkopes?

Nadstavbová fáze určitě přinese atraktivní a dramatické zápasy. Ale jejím zavedením bude částečně degradována základní část. V ní naroste počet zápasů, ve kterých si budou týmy jen jistit své pozice a šetřit své nejlepší hráče.

Nadstavbová část se hraje jednokolově a první tři týmy do ní budou vstupovat s výhodou tří doma hraných zápasů. Dlouhodobá práce tak ustupuje aktuální formě, náhodě a chybám rozhodčích, kteří budou pod extrémním tlakem.

Plzeň - Sparta: Lukáš Mareček

Přečtěte si taky: PALIČKOVY trenérské postřehy: Jak zlepšit ligu? Jen nový systém nestačí

 

Bude víc vložených kol a soutěž se protáhne do zimní přestávky. Především zimní kola určitě nezvednou domácí návštěvnost na stadionech, zvlášť v podmínkách, které jsou v současnosti kluby fotbalovým fanouškům zajistit.

Nový model soutěže není sám o sobě špatný. Ale podle mě je to jen první krok, který by mělo doplnit snížení počtu účastníků první ligy. Sezona by se tak nenatahovala do zimy, snížil by se počet nic neřešících zápasů základní části a nevznikala by absurdní situace, že týmy, které budou hrát o titul, nebudou mít jistotu evropských pohárů.

Zároveň by se tím i zatraktivnila druhá liga, která by se tak stala daleko kvalitnější základnou pro nejvyšší soutěž. A to by vedlo i o daleko větší zájem ze strany médií a samozřejmě i sponzorů. Ale kluby si tohle asi jen těžko odhlasují sami. A tak nový model podle mě zůstane jen na půli cesty. A to je velká škoda.

[blog_poll_start][poll id=“436″][blog_poll_end]

Přečtěte si taky: Jak se bude hrát česká liga? Je navrhovaný systém opravdu atraktivnější, nebo naopak nespravedlivý?

Foto: Facebook
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru