Tady nám NAHÁČ běhat nebude! Obránce Leedsu vystavil výtržníkovi parádní stopku!

Leeds United po letech strádání zažívá zatím v Championship vydařenou sezónu. V sobotu si přidal do sbírky cenný skalp ještě loni prvoligové Aston Villy. Avšak předtím, než domácí vstřelili oba góly, se o zábavu diváků postaral výtržník oděný pouze v trenýrkách.

Takto vymóděn vběhl na trávník, obkroužil čestné kolečko a několik vteřin unikal stevardům. Jeden z obránců Aston Villy ho zastavit nedokázal, stopku exhibicionistovi vystavil až pravý bek Leedsu Luke Ayling.

faul na naháče Luke Ayling (Leeds United)

Pro vývoj zápasu byly Aylingův „úspěch“ a selhání birminghamského obránce symbolické – Villans nedokázali nejprve ubránit Kemara Roofa, který svým prvním gólem za Leeds od letního příchodu otevřel skóre.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=SxA1gHg932w[/fve]

Celine Dion nesmí chybět

Komentátor měl pravdu, jelikož Roofe svou trefou po lahůdkovém centru Doukary skutečně téměř nadzvedl střechu burácejícího, skoro vyprodaného stadionu Elland Road.

Na sociálních sítích si fanoušci jeho gól vychutnávali za doprovodu Celine Dion.

A když v nastaveném čase dorazil do prázdné brány míč nejlepší střelec United, Novozélanďan Chris Wood, bylo v Leedsu opravdu veselo.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=pSOfvxlduJk[/fve]

A slavilo se pořádně. Dokonce až tak, že trenéra Leedsu Garryho Monka (který ještě nedávno hrál za Swansea a posléze stejný tým i trénoval), dychtiví lovci autogramů nechtěli pustit domů ani téměř 2 hodiny po zápase!

„Je 9 večer a Garry Monk stále rozdává podpisy na Elland Road.“

Vrátí se tradiční celek do Premier League?

Sobotní atmosféru na Elland Road dokázal ocenit i jeden z hostujících fanoušků:

„Jezdím za Aston Villou už roky a tohle je ta nejlepší domácí podpora, kterou jsem kdy viděl! Leeds je pořádný klub!“

Tenhle pořádný klub však Premier League hrál naposledy v sezóně 2003/2004. V předchozích sezónách, kdy vepředu řádili Australané Harry Kewell a Mark Viduka a defenzivě kraloval Rio Ferdinand. Leeds United pravidelně hrál Pohár UEFA a v sezóně 2000/2001 dokonce postoupil až do semifinále Ligy mistrů.

Po finančních problémech přišel v roce 2004 pád do Championship a v roce 2006 až do třetí ligy. Z té se drápal Leeds zpátky 3 roky. Od té doby je maximem 7. místo z roku 2011.

Nyní se trojnásobný anglický šampion drží na čtvrté pozici a zase sní o postupu. O víkendu cestuje na půdu druhého Brightonu, za který hraje český reprezentant Jiří Skalák.

Foto: Reuters (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru