Nejlepší extraligová bitka sezony? Jak plzeňský Indrák navíc zmákl hattrick Gordieho Howea?

V nedělním zápase hokejové extraligy se fanoušci v plzeňské HM Aréně rozhodně nenudili. Domácí vyhráli nad lídrem tabulky Libercem 5:2 a k tomu je ještě rozparádil parádním výkonem Miroslav Indrák.

Zápas se pro domácí vyvíjel od začátku velmi příznivě – za 28 minut vedli již 4:0. Takový nářez se rozhodně nečekal, když Plzni patří až 11. pozice v tabulce.

Liberečtí Tygři byli pořádně frustrovaní, což vyústilo v pořádně ostrou šarvátku. Domácí Miroslav Indrák s libereckým Adamem Jánošíkem se do sebe po srážce před plzeňskou brankou pustili v rohu kluziště. A nebylo divu, že rozhodčí si svůj zásah raději rozmysleli.

Oba rváči vyfasovali desetiminutový trest. Hokejová diskuzní fóra hodnotí bitku jako vyrovnanou a zároveň upozorňují na pozoruhodnou statistiku – Miroslav Indrák v zápase dosáhl na tzv. hattrick Gordieho Howea, tedy vstřelený gól, asistenci a bitku – to všechno Indrák stihl ještě do poloviny zápasu.

Zbojník Jánošík však svým odhodláním jako kdyby spoluhráče nakazil a Bílí Tygři ještě dvěma góly zápas zdramatizovali – závěrečné powerplay však další gól už nepřineslo a svým druhým gólem v zápase pečetil výhru domácích Dominik Kubalík.

Jedenadvacetiletý Indrák, který měří pouhých 172 centimetrů, se po zápase při rozhovoru pro Plzeňský deník usmíval: „Nejsem bitkař a ani jsme se moc netrefili. Ještě tam nějaká nervozita byla, ale Machy (brankář Machovský – pozn. red.) zavřel kasu a bylo,“ pochválil svého spoluhráče útočník Plzně.

Foto: reprovideo (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru