PALIČKOVY trenérské postřehy: Penalta se proti Spartě pískat měla, Žondra ale poškodil sám sebe

Viktoria Plzeň porazila Zbrojovku Brno 2:0. Hrála přitom pod určitým tlakem, protože soupeři Sparta a Slavia své zápasy zvládli.

Západočeši věděli, že na to musejí zareagovat výhrou. Bylo jasné, že na hráčích bude patrná únava a trenér Pivarník musel už v poločase sáhnout ke dvěma střídáním z důvodu zranění Hromady a Limberského.

Plzeň to ale zvládla, získala tři body a stala se tak podzimním vítězem české ligy.

viktoria plzeň

[blog_program_info id=“10104434″]

Únavená Sparta v Hradci

I když Sparta vyhrála v Hradci Králové 2:1, tak na ní byla únava evidentní. Domácí hráči byli lepší, pohyblivější a dynamičtější. Sparta získala tři body svojí zkušeností a efektivitou v pokutovém území, odkud vstřelila dvě branky.

Tento tříbodový zisk z mého pohledu trochu kalila benevolence rozhodčího v nastaveném čase, kdy neodpískal penaltu po jasném držení Lafaty hráče Žondry.

Hradecký Žondra to trochu zvýraznil, aby tu situaci rozhodčí viděl. Stává se velice často, že takhle hráči uvažují. Neuvědomují si, že tím ale rozhodčímu dávají takový argument k tomu, že provinění neposoudí jako faul, protože to vidí jako filmování.

Myslím, že tohle byl ten případ. Kdyby Žondra situaci nezvýraznil, tak si myslím, že by rozhodčí penaltu mohl písknout. Útočící hráč tedy tímto projevem poškodil sám sebe.

[blog_poll_start][poll id=“424″][blog_poll_end]

Přečtěte si taky: Lafata držel Žondru, ten předvedl komickou piruetu! Měla se proti Spartě pískat penalta?

Trest pro Nenadála? Slovácku to body nevrátí

Zápas Liberce proti Slovácku (2:2) ovlivnily inkriminované penaltové okamžiky ve prospěch domácího celku. Rozhodčí Nenadál dostal od komise trest na pět zápasů. Je to zatím nejvyšší trest, což dokazuje, že to pochybení bylo zásadní.

Nechci spekulovat o tom, jestli rozhodčí poškodil Slovácko úmyslně, nebo jestli to byly jeho neúmyslné chyby. Slovácku tím dva body, které ztratilo, ale nikdo nevrátí. Jestli tedy rozhodčí dostal trest na čtyři, pět nebo sedm zápasů, není zase až tak podstatné. To poškození jednoho ze soupeřů se nedá nějakým takovým číslem jednoduše stanovit.

Byl jsem zvědavý, jak zvládne Slavia utkání s Mladou Boleslaví. Slávisté vyhráli souboj dvou soupeřů z čela tabulky 2:1, potvrdili formu po výměně trenéra a ještě rozhodně neřekli poslední slovo.

[blog_program_info id=“10104425″]

Foto: Facebook FC Viktoria Plzeň
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru