Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Komu nejvíc prospěje zimní přestávka? A komu nejméně?

Blíží se zimní přestupové období. Toho budou chtít týmy využít k posílení a v tomhle ohledu také čeká řadu klubů hodně práce.

Plzeň by například měla sehnat dalšího stopera a vyřešit otázku neefektivních forvardů BakošeĎurišem.

[blog_program_info id=“10024858″]

Sparta bude pro změnu řešit otázku hlavního trenéra. Variant je několik, ale je jasné, že tohle řešení hodně ovlivní jarní pouť ligou klubu z Letné.

Bořek Dočkal David Holoubek Sparta

Možná podobný problém bude mít i Slovan Liberec, který navíc bude potřebovat posílit zatím velmi neúspěšnou ofenzivu a především přivést nějakého střelce.

Hodně práce s posilami budou mít ale  především týmy na chvostu tabulky. Otázkou je, jaké jsou finanční možnosti Jihlavy, Brna nebo Příbrami.

Na druhou stranu se dá v zimě očekávat vlna „propouštění“ nevytěžovaných hráčů na hostování z větších klubů a toho by mohli záchranáři využít.

[blog_program_info id=“10025839″]

Spartu nelze odepisovat

Zimní přestávka bude znamenat čas na uzdravení marodů případně čas na znovuzapojení rekonvalescentů do plného herního zatížení.

V tomhle ohledu se na zimu těší spousta týmů. A asi nejvíc Sparta. Je možné, že na jaře budeme v rudých dresech sledovat úplně jiný tým, než na podzim. A proto Letenské nelze rozhodně odepisovat v boji o titul.

Také v Jablonci vyhlížejí návrat několika klíčových hráčů, především stopera Víta Beneše, který podle mého názoru na podzim hodně chyběl.

Na druhou stranu třeba na Slavii by rozhodně nepohrdli třemi i čtyřmi podzimními koly navíc.

Slavia

Sešívaní jsou teď rozjetí, hrají s velkým sebevědomím a trenér Šilhavý dokázal stabilizovat základní sestavu. V těchto týdnech nabírají slávisté na ostatní klopýtající konkurenty v boji o nejvyšší příčky body navíc.

Oproti ostatním tak pro klub s Edenu platí pravý opak. Nepřivádět v zimě žádné drahé posily (a netlačit na jejich herní vytěžování), nesahat příliš do týmu, prohlubovat součinnost nalezenou v průběhu jara a nechat trenéra Šilhavého dělat jeho práci.

Jaroslav Šilhavý, Slavia

Ale myslím si, že v tomhle ohledu se slávisté poučili a současný lodivod má vzhledem k velkým podzimním úspěchům daleko lepší pozici než jeho předchůdce Dušan Uhrin mladší.

[blog_program_info id=“10012940″]

Přečtěte si taky: Sobotní šlágr Slavia vs. Mladá Boleslav skončil výhrou sešívaných. Plzeň porazila Brno a vede ligu o 4 body

Foto: Facebook AC Sparta Praha, Facebook SK Slavia Praha
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru