Milan Petržela ukončil reprezentační kariéru. Reakce na Twitteru jsou kruté: Chybět nám nebude!

Povětšinou náhradník, účastník EURO 2012 Milan Petržela, nastoupil celkem do 19 zápasů v reprezentaci, v nichž však nasbíral pouhých 772 minut a žádný gól nevstřelil. Za reprezentační áčko debutoval v roce 2010 pod Michalem Bílkem, na mistrovství Evropy v Polsku a Ukrajině odehrál 15 závěrečných minut v zápase proti Rusku.

Pod trenérem Pavlem Vrbou si v repre tolik nezahrál a překvapivý comeback Petrželovi nabídl letos v říjnu trenér Karel Jarolím.

Plzeňský záložník se objevil v základní sestavě proti Německu a na 27 minut naskočil proti Ázerbájdžánu, pozvánku na listopadová kvalifikační utkání už nedostal.

Záložník Viktorie Plzeň Milan Petržela se ve třiatřiceti letech rozhodl ukončit reprezentační kariéru. V národním týmu…

Zveřejnil(a) FC Viktoria Plzeň dne 28. listopad 2016

„Chci se nyní soustředit už jen na výkony ve Viktorce. Nosit dres se lvíčkem pro mě byla vždy čest, na srazy jsem jezdil hrozně rád, ale nyní nastal správný čas tuto kapitolu uzavřít,“ uvedl Petržela ve svém prohlášení, kterým se přidal ke svým plzeňským spoluhráčům Limberskému a Hubníkovi – ti ukončili reprezentační kariéru v létě po neúspěšném mistrovství Evropy.

Od hráče, který se však nikdy v reprezentaci nestal klíčovým, vyznívá toto loučení přinejmenším trochu komicky. Jako kdyby najednou veřejně oznámili reprezentační sbohem další hráči, kteří také v národním týmu výraznou stopu nezanechali – Štěpán Vachoušek, Tomáš Zápotočný, Martin Fenin nebo Roman Bednář.

A jak na zprávu o Petrželově konci reagovali uživatelé twitteru? Nekompromisně.

https://twitter.com/MandazCZE/status/803185284066246656

Chtěl snad plzeňský záložník vyvolat davové šílenství a několik dní smutku?

Nepovedlo se. Za Milana Petrželu zkrátka česká veřejnost smutnit nebude a bude naopak doufat, že ve zbytku kvalifikace bude národní tým úspěšnější a zvládne postup uhrát.

[blog_poll_start][poll id=“426″][blog_poll_end]

Foto: Facebook FC Viktoria Plzeň  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru