Steven Gerrard ukončil kariéru. Přehled jeho nejkrásnějších tref stojí za to!

Vítěz Ligy mistrů a Poháru UEFA Steven Gerrard odehrál v dresu Liverpoolu přes 500 zápasů, v nichž zaznamenal hned 120 branek! Dalších 26 pak přidal za reprezentaci Anglie a při svém posledním angažmá v americkém Los Angeles Galaxy. Jaké jsou ty nejpěknější?

První gól za Liverpool (99/00)

Gerrardova první branka za Reds byla skutečně lahůdková! Převzal u středového kruhu přihrávku a namířil si to vstříc brance soupeře. Efektně protančil mezi obránci a vyslal střelu ke vzdálenější tyči!  Jeho krásná trefa pomohla k výhře 4:1 nad Sheffieldem Wednesday.

[fve]https://youtu.be/_uJ6SCP3nG8[/fve]

Šibenice proti United (00/01)

Úchvatnou trefu předvedl i sezonu poté. To, když překonal vítěze mistrovství světa i Evropy Fabiena Bartheze v dresu Manchesteru United. Gerrard vyslal nádhernou ránu ze střední vzdálenosti a vymetl šibenici! Liverpool nakonec zvítězil 2:0.

[fve]https://youtu.be/j0O-uBYEOLE[/fve]

Životní trefa v Lize mistrů (04/05)

Ještě větší pumelici předvedl v zápase základní skupiny Ligy mistrů proti Olympiakosu. Liverpool s řeckým protivníkem prohrával 0:1 a k postupu do osmifinále potřeboval vstřelit 3 branky! To se povedlo – ta Gerrardova nakonec rozhodla.

Liverpool pak dokráčel až k zisku ušaté trofeje, když v jednom z nejslavnějších finále zdolal po infarktovém průběhu na penalty AC Milán.

[fve]https://youtu.be/oSzHUU1kT4w[/fve]

Finálová trefa v FA Cupu (05/06)

Vůbec nejlepší kombinací pro Gerrardovy góly byla větší vzdálenost od branky a skákavý míč „nabitý“ na pořádný volej. Ve finále FA Cupu tak rozesmutnil příznivce West Hamu.

Tuto prestižní trofej vyhrál s Liverpoolem během kariéry hned dvakrát, na titul v Premier League ale nikdy nedosáhl.

[fve]https://youtu.be/xfiD-kNdI5k[/fve]

Dělovka z přímáku (07/08)

V oblibě měl Gerrard také přímé kopy – takhle nádherně se trefil z trestňáku proti Newcastlu, za pomocí drobného přiťuknutí spoluhráče Lucase Leivy.

https://twitter.com/Jonnyslender/status/774350778731552768

Přečtěte si taky: Milníky anglického fotbalu XXX: Krutá hříčka osudu. Titul pro bratrance zůstal jen Gerrardovým přáním

Foto: thesportbible.com  (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru