Evropská liga: Spartě chybí krůček, ale ztratila další hráče. Liberec a Plzeň hrají o naději

Sparta potřebuje neprohrát

Spartu čeká ve čtvrtek jeden z nejdůležitějších zápasů podzimu. Proti Southamptonu si může zajistit podruhé za sebou postup do jarní části Evropské ligy.

[blog_program_info id=“9972191″]

V prvním zápase v Southamptonu neměla Sparta nejmenší šanci a prakticky neohrozila brankáře. Pod Davidem Holoubkem ale Sparta ještě v evropských pohárech neztratila ani bod.

Kvůli trestu za žluté karty nemůže nastoupit Matěj Pulkrab. Naopak kouč může počítat s návratem Ondřeje Mazucha a hlavně tvůrce hry Bořka Dočkala.

Poslední ligový zápas s Karvinou (VIDEO) oba vynechali kvůli kartám.

Komplikaci ale přiznal Holoubek na středeční tiskové konferenci. Na marodku přibyli David Lafata a Mario Holek.

„Chceme si Evropskou ligu zahrát i na jaře. Když jsme tak fantasticky zvládli předchozí zápasy, chceme postoupit. Teď to pustit, to by bylo fatální,“ řekl pro klubový web Michal Kadlec.

K jistotě potřebuje Sparta bod. Existuje ale i varianta, jak postoupit v případě porážky.

[fve]https://youtu.be/XVn88d0ruUw[/fve]

Liberec musí k udržení naděje porazit Karabach

[blog_program_info id=“9972269″]

Severočeši se s jedním bodem nacházejí na chvostu tabulky své skupiny. V úvodním zápase Slovan s Karabachem remizovaL (VIDEO), když o tři body přišel až v samotném závěru. Poté následovaly 3 prohry.

„Ztrácíme šest bodů. Dokud to není úplně matematicky vyloučeno, budeme se o to prát. Budeme chtít doma Karabach porazit, abychom potěšili fanoušky a zlomili tu domácí nepříznivou sérii,“ řekl Vladimír Coufal pro klubový web.

Jindřich Trpišovský může počítat s uzdraveným Lukášem Pokorným. Trest za karty si odpykal Radim Breite a bude připraven. Zato Milan Baroš a David Hovorka laborují se zraněními.

Milan Baroš

Oživí Plzeň šance na postup?

Aby fotbalisté Plzně měli reálnou šanci na postup, tak potřebují uspět v Římě za tři body. Nahrávat by jim mohlo to, že Římané mají k postupu velmi blízko a nemusí za každou cenu vyhrát.

[blog_program_info id=“9966568″]

„Sami víme, že to nemáme ve vlastních rukou. Stále myslíme na postup, ale bude to hodně náročné. Uvidíme, jakou šanci budeme mít před posledním zápasem,“ uvedl pro klubový web trenér Roman Pivarník.

Největší hrozbou bude bývalý útočník Teplic Edin Džeko který vstřelil 12 gólů v 18 zápasech. Klubová legenda Francesco Totti je zraněný.

Trenér Plzně nemůže počítat pouze s nemocným Radimem Řezníkem. Vrátit by se naopak měl David Limberský.

Francesco Totti As Roma

Evropská liga v O2 TV:

16:50 Fenerbahce Istanbul – Zorya Luhansk Nova Sport 2
19:00 Sparta – Southampton Nova Sport 1
19:00 Liberec – Karabach Nova Sport 2
21:05 AS Řím – Plzeň ČT Sport
21:05 Genk – Rapid Vídeň Nova Sport 2

Máte rádi fotbal a rádi byste sledovali přenosy z celého světa? Pořiďte si O2 TV a celý sportovní svět se vám otevře v obýváku, na počítači nebo tabletu. Přímé přenosy, magazíny, zpravodajství – to vše najdete na sportovních stanicích v nabídce naší O2 TV.

[blog_program_info id=“9972268″]

[blog_program_info id=“9972271″]

Foto: Reuters, fcslovanliberec.cz (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru