Sparta spláchla Karvinou i s dorostenci. Jak si Lafata vychutnal Dreksu?

Sparta tentokrát otevřela skóre už v úvodu zápasu, ve 4. minutě pronikl po křídle Lukáš Juliš a naservíroval výtečnou přihrávku Danielu Holzerovi. Ten už jen doťukl míč do prázdné branky – 1:0!

[blog_program_info id=“9925807″]

Tři minuty před koncem poločasu pak přidali domácí pojišťovací branku po skvělé práci Costy. Zimbabwský obránce centrem našel na malém vápně volného Matěje Pulkraba, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

V obou brankách měl prsty také záložník Lukáš Mareček, který předfinálními přihrávkami dokonale zastoupil potrestaného Bořka Dočkala.

Krásnou týmovou akci pak Sparta předvedla v 71. minutě, kdy rozebrala karvinskou obranu. David Lafata si na její závěr mistrovsky pohrál s Pavlem Dreksou a uzavřel na konečných 3:0! Kapitán Letenských si připsal devátou branku sezony.

„Pomohl nám rychlý gól, ale jinak výsledek neodpovídá úplně tomu, co tady Karviná předvedla,“ řekl Lafata v pozápasovém rozhovoru.

Kuriozitou utkání bylo, že do utkání na straně Sparty zasáhlo kvůli stále rozsáhlé marodce hned 5 teenagerů! Kromě střelce Pulkraba hrál v základu 18letý Filip Havelka. Stejně starý Zinedin Mustedanagič a dokonce teprve 17letí Václav Dudl s debutantem Christiánem Frýdkem šli do hry jako náhradníci ve druhém poločase.

Jednadvacetiletí Holzer, Juliš a Vjačeslav Karavajev už byli v rolích mazáků.

Díky výhře má Sparta na dostřel pohárové pozice, na čtvrtou Mladou Boleslav už ztrácí pouhý bod. Na vedoucí Plzeň však stále chybí Letenským 7 bodů. Karviná je na devátém místě.

Foto: Facebook (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru