Další šílený nápad FIFA? Mistrovství světa klubů pro 32 účastníků!

V současnosti hraje prosincový turnaj sedm mužstev, vítězové šesti kontinentálních soutěží (Liga mistrů, Pohár osvoboditelů) a zástupce hostitelské země. Evropské a jihoamerické kluby vstupují do soutěže až v semifinále a obvykle si to rozdávají o trofej.

Žádný ohromující zájem fanoušků se ale nekoná.

„Soutěž má komplikovaný formát a špatný termín, takže není zrovna vzrušující,“ řekl v rozhovoru pro italský deník Gazzetta dello Sport Gianni Infantino, který to chce změnit.

„Svět se mění, a proto potřebujeme najít turnaj, který bude pro kluby i fanoušky po celém světě zajímavější,“ dodal.

Místo současného modelu navrhuje mamutí turnaj pro 32 nejlepších klubů, který by se hrál na konci června. Poprvé už by to mohlo být v roce 2019.

Není zatím ale jasné, jak často by se hrálo. V sudých letech se totiž pravidelně konají ve stejné době mistrovství světa a Evropy. V roce 2017 se zase na konci června hraje Pohár konfederací FIFA pro národní týmy, kde se testuje připravenost pořadatelské země následujícího MS.

[blog_poll_start][poll id=“417″][blog_poll_end]

Letošní mistrovství světa klubů se bude hrát v Japonsku.  Evropu zastupuje šampion Ligy mistrů z minulé sezony Real Madrid. Loni triumfovala po vítězství 3:0 nad River Plate španělská Barcelona.

[fve]https://youtu.be/1NRtg2rQH7s[/fve]

Foto: Reuters (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru