San Marino vrací úder! Fotbalový trpaslík to v dopise natřel mistrům světa z Německa

Vše odstartoval Thomas Müller, který se po zápase neubránil povýšenému komentáři: „Rozumím, že pro ně je to unikátní zážitek, zahrát si proti mistrům světa. Taky chápu, že bránit umí jen pomocí tvrdých zákroků. Lámu si však hlavu s tím, jestli takové zápasy nepřináší jen zbytečný risk.“

Stejně tak se přidal třeba i prezident Bayernu Mnichov Karl-Heinz Rummenigge. „San Marino nemá s profesionálním fotbalem nic společného.“

Odpověď San Marina slaví úspěch

Jenže takové urážky si fotbalový trpaslík nenechal jen tak líbit!

Ředitel komunikace San Marina Alan Gasperoni si Němce podal na Facebooku. Jeho příspěvek, ve kterém se vysmívá německé aroganci, si za první dva dny vysloužil takřka pět a půl tisíce sdílení!

„Máš pravdu. Zápasy jako tenhle nic neznamenají. Pro tebe,“ začal ostrý komentář Gasperoni.

Poté vyjmenoval Müllerovi 10 důvodů, proč jsou podle něj zápasy jako ten Německa se San Marinem důležité.

Přečtěte si některé z nich:

  • Zápas posloužil tomu, aby ti ukázal, že ani proti tak slabým týmům, jako je ten náš, nedokážeš skórovat. A neříkej, že tě nenaštvalo, když tě Simoncini vychytal.
  • Zápas posloužil k tomu, aby naše (i vaše) federace získala peníze z vysílacích práv. Řeknu ti jedno tajemství, naše federace staví nové fotbalové hřiště v odlehlé vesničce zvané Acquaviva, na což by stačil tvůj šestiměsíční plat. A to díky televizním právům na 90minutový zápas. To není špatné, co?
  • Zápas posloužil tomu, že tvůj kamarád Gnabry dostal šanci v nároďáku a hned třikrát se při svém debutu trefil.
  • A taky mi to posloužilo k tomu, abych si uvědomil, že i když na sobě nosíš ty nejkrásnější soupravy od adidasu, vždycky budeš jen někým, kdo si do sandálů obuje bílé ponožky.

Parádní tečka na závěr!

Foto: thesportbible.com (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru