Nejdivnější rituály fotbalových hvězd? Ronaldo se zdržuje u zrcadla, Beckham u ledničky

Cristiano Ronaldo

Portugalská hvězda je známá tím, že si za každé situaci velmi potrpí na svém vzhledu. Pro CR7 je to ale víc, než jen pocit, že musí před fanoušky vypadat dokonale. Jedná se o rituál, který špičkovému hráči zajišťuje, aby podával kvalitní výkony. Když má na každý zápas dokonale připravený účes, přináší mu to prý štěstí!

cristiano ronaldo

David Beckham

I bývalý anglický fotbalový záložník David Beckham si štěstěnu nakláněl na svou stranu zvláštním způsobem. Pokaždé před opuštěním hotelového pokoje chtěl totiž vědět, že je všechno tak, jak si představuje. Tedy zda má každou z věcí na správném místě a že je v ledničce přesný počet nápojů i jídla, jaký si zvolil. Bez toho by před utkáním pokoj nejspíš neopustil!

david beckham fotbal

Johan Cruyff

Pověrčivý byl i jeden z velikánů fotbalu, legendární Johan Cruyff. Jeho rituál byl navíc pro spoluhráče i dosti bolestivou záležitostí. Vždycky, když chtěl mít v zápase štěstí, udeřil spoluhráče do břicha. Pokud by mu ani přes tenhle zvyk štěstěna nechtěla dopřát, pojistil si to tím, že vyplivnul na soupeře žvýkačku.

Johan Cruyff

Sergio Goycochea

Bývalý argentinský gólman věřil, že stříbrnou medaili na mistrovství světa 1990 získal právě díky svému podivnému zvyku. Myslel si totiž, že močení na hřišti mu přinese štěstí v penaltových rozstřelech. Zatím co ve čtvrtfinále i v semifinále potřebu na trávníku vykonal a souboj vyhrál, ve finále to nestihl a tak s týmem získal jen stříbro.

SERGIO GOYCOCHEA

Foto: Reuters, mirror.co.uk, goal.com  (bar)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru