PALIČKOVY trenérské postřehy: Proč Sparta zase neuspěla v Liberci? A odstřelil Dočkal Holoubka?

Spartu v Liberci opět zradila její disciplína. Hovořilo se o tom už po zápase v Plzni a totéž se ukázalo i teď.

[blog_program_info id=“9778486″]

U hráče jako je Bořek Dočkal, tak zkušeného a pro tým nesmírně důležitého, je to skutečně neomluvitelné. Možná, že se to dá lidsky pochopit, ale jako trenér takové „řepkovské blikance“ nemůžete tolerovat.

Bořek Dočkal (Sparta)

Dnes už to jistě ví, že udělal chybu, ale pro Spartu je to pozdě. Kvalita hráčů se dnes, kdy je na ně velký tlak, posuzuje nejen podle toho, jak umí přihrávat, střílet góly, nebo naopak bránit, ale i podle toho, jak jsou psychicky odolní.

A už poněkolikáté musím napsat, že nejsem přesvědčen, že Sparta má v tomhle ohledu dobře složené mužstvo.

Svědčí to také o jisté nervozitě uvnitř týmu. Není divu, těch zraněných má Sparta opravdu strašně moc a stojí to stále na těch samých hráčích. Právě proto si měl ale Dočkal ten exces odpustit.

Zničil Dočkal Holoubkovy šance?

Zápasy Sparty s Libercem bývají vždycky vyhecované. Oba hrají pravidelně v pohárové Evropě, navíc se mezi kluby často přesunují hráči. Teď se ještě přidala otázka trenérů. Kdy Jindřich Trpišovský byl, nebo stále zřejmě je, hlavním kandidátem na místo ve Spartě.

Ani Davidu Holoubkovi Dočkalův zkrat a také výsledek šance na trvalé angažmá u prvního týmu Sparty nevylepšil. I když je to pochopitelně jen spekulace, tak to tento zápas mohl v očích funkcionářů Sparty rozhodnout.

holoubek trpisovsky

Obdivuhodní Bohemians

V jednom z příspěvků na začátku sezony, kdy se jim nedařilo, jsem Bohemians prorokoval složitou sezonu. Přišli před ní o klíčové hráče, kteří byli symbolem jejich fotbalu, ještě se jim nepovedl začátek. Dokázali se ale skutečně obdivuhodně zvednout.

Za pochodu bývalé opora nahradili a nikdo to s nimi nebude mít lehké.

Jan Holenda, Jiří Bílek

To, že neprohráli na Slavii už mě ani nepřekvapilo. Slavia navíc doma často vyhrávala spíš těsným rozdílem. Nikoho zase tolik neválcovala.

U vyrovnaných soupeřů je v dnešním fotbale, který vyniká dobrou organizací, ten domácí zápas často těžší. V domácím prostředí chcete i kvůli vlastním fanouškům daleko víc tvořit. Soupeř se navíc na venkovním hřišti soustředí na defenzivu mnohem důkladněji. Překonat pak takovou obranu není nic jednoduchého.

Bohemians dali navíc první gól hned v úvodu zápasu, který jim ještě pomohl.

[blog_program_info id=“9735979″]

Zlín to může dokázat

Na vlnu nám zase naskočil Zlín a hned se vrátil na druhé místo v tabulce. Možná se mohlo zdát, že už začíná odpadat, ale on si pořád hraje tu svou hru, pro kterou má ty správné typy hráčů. Znovu našel pohodu a projevilo se to.

[blog_program_info id=“9765554″]

Teď přehrál Zlín Brno a už se musí vážně počítat s tím, že to klidně může dotáhnout i do evropských pohárů. Proč by vlastně nemohl? Srovnání s loňským zázrakem z Leicesteru jsou opravdu velmi trefná. Samozřejmě je to v českých podmínkách, ale týmová soudržnost, zkušený trenér i způsob hry, je opravdu podobný.

tomáš hájek zlín

Drama bude i dole

V tomto kole mě velmi zaujala ještě jedna věc a to, že poslední čtyři týmy v tabulce vyhrály. Hlavně v případě Jihlavy a vlastně i Příbrami to bylo velké překvapení. Do boje o záchranu se tak okamžitě posunuli i další. Musíme tam už počítat i Brno, Liberec, nebo Jablonec.

Čeká nás rozhodně velmi zajímavý závěr podzimní části.

Foto: fcfastavzlin.cz, Facebook
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru