Ronaldovy nové kopačky! Uhodli byste, co pro ně bylo inspirací? Památný srpen roku 2003!

Co jste dělali vy 6. srpna 2003? Pro naprostou většinu světové populace je to nevýznamné datum odkudsi z minulosti. Ne však pro Cristiana Ronalda. A jako připomínku toho památného dne vypouští firma Nike nové kopačky, které jsou inspirovány památným srpnovým dnem.

[blog_gallery id=“34461″ style=“block“]

[blog_poll_start][poll id=“406″][blog_poll_end]

Cristiano se novou chloubou ihned nadšeně pochlubil na twitteru:

„Miluju svoje nové mercurialy! CR7 Chapter 3: Discovery.“

https://twitter.com/Cristiano/status/795536676881842176

Na jeho fotbalovém umu se s novou obuví nic nemění:

https://twitter.com/Cristiano/status/795898707271106560

A čím jsou vlastně nové kopačky tak speciální? Na patě mají zvýrazněno datum 06/08/03 a barevně částečně připomínají Sporting Lisabon – klub, který Ronalda přivedl do velkého fotbalu.

Právě v onen srpnový den se hrál zdánlivě bezvýznamný přátelák mezi Sportingem a Manchesterem United, v němž osmnáctiletý klučina s neuvěřitelnou lehkostí tancoval okolo hvězdným obránců z Anglie ve starých kopačkách Nike Mercurial Vapors.

A ten den byl dost možná také nejdůležitějším v Ronaldově kariéře, protože svým výkonem si prakticky okamžitě vysloužil přestup, jak sám poodhaluje v následujícím videu:

„Když jsem poprvé hrál proti Manchesteru United, byl to neuvěřitelný zápas. Skvělý večer. A hned po zápase mi spoluhráči říkali: ‚Poslouchej, ty půjdeš do Manchesteru, to mi věř.‘ A Alex Ferguson si mě vzal do šatny, představil mě hráčům… Byla to pro mě docela zábava, ale trochu jsem se styděl, a Alex Ferguson mi řekl: ‚Poslouchej, chci tě do týmu. Hned.‘ Poté to šlo hrozně rychle, za pár dní už jsem jel do Anglie.“

V následujícím sestřihu se můžete podívat na Ronaldův více než 13 let starý výkon, kterým si vysloužil přestup do Manchesteru  a který inspiroval jeho současnou obuv.

[fve]https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=O4-REuoQUwU[/fve]

Foto: Twitter, footyheadlines.com (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru