Tottenham Jiřího HOŠKA: Body z derby s Arsenalem nám proklouzly mezi prsty

Po šíleném propadáku v Lize mistrů proti Leverkusenu (VIDEO), který Mauricio Pochettino označil oprávněně za „ostudu“ (na kterou jsem samozřejmě vytáhl celou rodinu), se dalo čekat, že odrazíme ode dna. Jenže Spurs stále bez Alderweirelda a taky LamelyAllim, jsem osobně proti Arsenalu ověnčenému sérií vítězných zápasů moc šancí nedával.

[blog_program_info id=“9765558″]

Harry dorovnal Balea

Jenže Tottenham nakonec zahráli nad očekávání (a Gunners současně zaostali za svými možnostmi) plus se možná projevila tradiční specifika derby. Z detailů je samozřejmě třeba zmínit návrat Harryho Kanea, který po pár dnech plného tréninku vydržel na hřišti přes 70 minut a stihl zvýšit své střelecké konto v lize proti Arsenalu na 5 gólů (stejně má z minulosti Gareth Bale).

Harry tedy upřímně mohl dát góly ještě dva a vůbec po zhlédnutí záznamu musím říct, že nám možná 3 body proklouzly mezi prsty. Hlavně když si vzpomenu na situaci před koncem, kdy se Eriksenův trestňák odrazil od tyče.

[blog_gallery id=“34303″ style=“block“]

Pochettinův rekord

Poplácání po zádech si zaslouží i kouč Pochettino, který je prvním manažerem v historii Hotspur, který v pěti ligových zápasech proti Arsenalu neprohrál. Bylo vidět, že tah se 3 obránci (s Rosem a Walkerem na pozicích spíše útočících wing-backs) prvních 30 minut soupeře zaskočil.

Poch asi hodně riskoval, když nasadil do zápasu asi ne úplně fit Dembélého, který proti Bayeru po půlhodině odkulhal s pochroumaným kotníkem. Mousa konečně znovu připomínal loňského šampiona ve slalomu mezi šestnáctkami a byl právem zvolený mužem zápasu.

Arsenal - Tottenham: Mauricio Pochettino

Derby to bylo líbivé, ale souhlasil bych Philem McNultym z BBC, že tuhle neděli ani jeden z týmů nevypadal jako žhavý aspirant na titul. Ano, udrželi jsme si ligovou neporazitelnost, ale pouhých 15 vstřelených gólů v 11 zápasech je dost tristní bilance, hlavně v porovnání s posledními kanonádami Liverpoolu a Chelsea.

V Match of the Day věnovali podstatnou část analýzy zápasu rozboru situace kolem Wimmerova vlastňáku (VIDEO).

Podle dua Danny MurphyAlan Shearer se měl pískat ofsajd dvou hráčů soupeře, kteří nabíhali za nešťastným rakouským stoperem. Ač citově zaangažovanému, tak mě tahle situace nějak zásadně nenadzvedla. Jinak hosté ve studiu se hladce shodli na tom, že Mark Clattenburg správně odpískal penaltu, protože Koscielny Dembélého prostě podrazil.

Arsenal - Tottenham: Christian Eriksen a Aaron Ramsey

Pozor na Motsona (a Chelsea)

Jak poslední reprezentační přestávka naši herní pohodu úplně rozmetala, teď si asi na White Hart Lane ohledně srazů národních týmů moc nestěžují. Pohled do tabulky ale jednoznačně velí porazit doma trápící se West Ham, protože z cesty na Chelsea jde při aktuální formě Blues vyloženě strach.

Legenda BBC, nestor televizního a rozhlasového mikrofonu John Motson o demolici Evertonu 5:0 na Stamford Bridge (VIDEO) prohlásil, že to byl nejlepší klubový výkon jakéhokoli týmu, který na vlastní oči viděl. A Motsona není radno brát na lehkou váhu.

Foto: Reuters
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru