Průšvihář Fenin se vrací! Najde štěstí v Brně? Jaké s ním má Zbrojovka plány?

Martin Fenin, bývalý reprezentační útočník a vicemistr světa do 20 let z roku 2007, zkouší restartovat svou kariéru v Brně. Před pár dny se 29letý fotbalista zapojil do přípravy s juniorským týmem Zbrojovky. V něm by měl zůstat do 6. prosince, kdy se rozhodne, zda mu klub nabídne smlouvu.

„Absolvoval jsem tříměsíční kondiční přípravu pod trenérem Alešem Kaplanem, úspěšně zakončenou testy,“ prozradil webu brněnské Zbrojovky Martin Fenin.

Martin Fenin

„Není to nahodilý proces, vše jsme nastartovali před nějakými čtyřmi měsíci. Prvním postupným cílem je, aby se Martin začlenil do juniorky a vydobyl si ve zbytku podzimu místo v zimní přípravě prvního mužstva,“ potvrdil kouč Svatopluk Habanec.

Fenin začal hrát ligu už v 16 letech v Teplicích. Má doma stříbrnou medaili z mistrovství světa do 20 let z roku 2007 v Kanadě, kde patřil k tahounům českého výběru. Po světovém šampionátu přestoupil do Eintrachtu Frankfurt, dostal se i do národního týmu dospělých, ale potenciál velkého talentu nikdy zcela nenaplnil.

Martin Fenin

Ve Frankfurtu postupně vypadl ze sestavy a zkoušel procitnout v druholigové Chotěbuzi. Ani tam ale neuspěl. Pšenka mu nekvetla ani ve Slavii, nebo při návratu do Teplic. Neprosadil se pořádně ani ve francouzském Istres nebo německém třetiligovém Chemnitzer FC.

Nyní se pokouší poprat o šanci v Brně.

Zbrojovku můžete v sobotu sledovat v přímém přenosu O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. v moravském derby se představí na hřišti překvapení letošní sezony české ePojisteni.cz ligy ve Zlíně.

Předzápasové studio začíná už v 14:30.

[blog_program_info id=“9739670″]

Máte rádi fotbal a rádi byste sledovali přenosy z celého světa? Pořiďte si O2 TV a celý sportovní svět se vám otevře v obýváku, na počítači nebo tabletu. Přímé přenosy, magazíny, zpravodajství – to vše najdete na sportovních stanicích v nabídce naší O2 TV.

Ze sobotního programu uvidíte v O2 TV také duel Slavie s Bohemians.

[blog_program_info id=“9735973″]

V neděli pak stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabízejí šlágr kola mezi Libercem a Spartou!

[blog_program_info id=“9754166″]

Foto: fczbrno.cz (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru