Bitevní pole Vlasty KAISERA: Neymar: chcete mě? Plaťte za mě – i daně…

Brazilský útočník Neymar podepsal prodloužení kontraktu s Barcelonou až do roku 2021, brzy poté oslavil ve vítězném zápase s Valencií stý ligový zápas ve španělské Primera División. V této stovce zápasů si připsal 59 gólů, jeho průměr je tedy nižší než u Lionela Messiho nebo Luise Suáreze.

messi neymar barcelona

Neymar má průměr 0,59 gólu na jeden ligový zápas, Messi ale 0,89 a Luis Suárez 0,88. Každopádně Neymar a tým jeho spolupracovníků se čile zabývá i jinými čísly. A není v tomto směru žádný troškař! Není tajemstvím, že o  Neymara v létě se vší vážností usiloval Paris Saint-Germain, který z něj chtěl učinit perspektivního nástupce Zlatana Ibrahimoviče.

 

Vedení pařížského klubu bylo ochotno slyšet i na vysoké požadavky Barcelony ohledně přestupové sumy– 190 milionů eur (přes 5 miliard korun)! To byl ale jen začátek!

Neymar totiž chtěl mít zaručen roční plat ve výši 35 až 40 milionů eur (okolo 1 miliardy Kč). Ani tady ještě neřekli v PSG ne. Zarazil je až fakt, že Neymarovi zástupci při jednáních zcela vážně navrhli, že by klub měl zařídit spuštění sítě hotelů s Neymarovým jménem a především za něj uhradit dlužné částky nezaplacené brazilským úřadům na daních. Mimochodem jedná se o zhruba 45 milionů eur (1,2 miliardy Kč).

Neymar

Což o to, je to pochopitelné, že nechcete, aby vám berňák schramstnul sumu vysoko přesahující výdělek za celý jeden kalendářní rok. A tak je v takovém případě ideální pokusit se najít „vola“, který to zatáhne. Tady ale už Nasser al-Khelaifi, boss Paris Saint-Germain, řekl dost. „Takový požadavek považujeme za obscénní,“ prohlásil.

 

Takže – Neymar se rozhodl plácnout si s Barcelonou. Podle posledních údajů nedosahuje výše jeho ročního platu oné uvažované „pařížské“ úrovně, i tak se ale se svými 25 miliony, které mu prý zaručuje nová smlouva, vyhoupl v tomto směru na medailové pozice – společně s Messim a Cristianem Ronaldem. Jen tu dlužnou částku na daních mu nikdo neproplatí a neproplatí….

Barcelona Neymar

Ale nemusí to dlouho trvat a najde se kupec, který by do toho třeba šel. A bude z Číny. Z desítky aktuálně nejlépe placených fotbalistů světa (Thiago Silva, Jackson Martínez, Ezequiel Lavezzi, Thomas Müller, Graziano Pellé, Zlatan Ibrahimovič, Hulk, Neymar, Messi, Ronaldo) v Číně kopou už čtyři.

Barcelona se ale zatím pojišťuje navyšováním přestupní klauzule. Ta má v Neymarově případu růst rok po roce ze současných 190 milionů až na 250 milionů eur (6,75 miliardy korun) v posledních letech prodlouženého kontraktu.

„Jsem rád, že zůstávám v Barceloně, tady se cítím doma,“ prohlásil po podpisu smlouvy rozněžněně Neymar. Ale pozor, daně se platí i ve Španělsku a po soudních přích z nedávné doby o tom Neymarovi spoluhráči Javier Mascherano a Lionel Messi určitě něco vědí!

Foto: Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru