Šílenost! Tohle je moc i na Rusko! 8leté děti bojují v MMA! Legenda to odsoudila

Ruská federace je odjakživa známá jako líheň talentů pro MMA. Drsná země rodí drsné bojovníky. Třeba Dagestánec Chabib Nurmagomedov je světovou jedničkou v lehké váze.

S popularitou zápasů MMA nemají problémy ani v sousedním Čečensku. A s výchovou talentu se tam začíná opravdu brzy.

Když vidíte jejich zápas, ani by Vás nenapadlo, že jim je pouhých 8 let! Profesionální nástup, známý hlas prodlužující jejich jména a tribuny narvané diváky. Zazní gong a už všude létají rány a krev. Ano, i takto muže vypadat souboj dvou dětí.

Dětské zápasy byly v čečenském hlavním městě Grozném součástí Grand Prix Akhmat 2016.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=dn_G90OkLfs[/fve]

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=br_gN0io8zI[/fve]

Legenda to odsoudila

Ruská legenda MMA Fedor Emelianenko toto jednání označila za zcela nepřípustné a nebezpečné. „Co se stalo na turnaji v Grozném nemůže být ospravedlněno,“ nechal se slyšet. „Děti pod 12 let v Rusku nesmí na zápasy MMA chodit ani jako diváci. A tady se osmiletí kluci řezali mezi sebou pro pobavení dospělých,“ rozčílil se.  „Navíc podle pravidel, která platí pro dospělé. Takový boj vážně ohrožuje zdraví těch dětí a může způsobit nenapravitelné škody na jejich fyzické i psychické kondici,“ napsal Emelianenko v prohlášení, které vyvěsil na svém Instagramu.

fedor emelianenko

Máte rádi fighting a rádi byste sledovali přenosy z celého světa? Pořiďte si O2 TV a celý sportovní svět se vám otevře v obýváku, na počítači nebo tabletu. Přímé přenosy, magazíny, zpravodajství – to vše najdete na sportovních stanicích v nabídce naší O2 TV.

[blog_program_info id=“9554511″]

[blog_program_info id=“9591732″]

[blog_poll_start][poll id=“375″][blog_poll_end]

Foto: sportbible.com, mmaweekly.com (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru