Tottenham Jiřího HOŠKA: Koleno víc než body. Brankář Lloris je ze 78 procent chobotnice

Je fascinující, jak se belgický stoper během sezony a čtvrt stačil zařadit mezi ikonu Spurs.

Alderweireld

Troufám si tvrdit, že Alderweireld je z pohledu bránění, rozehrávky, vzdušných soubojů a celkového přehledu, pro celkový výkon týmu a jeho sebevědomí nepostradatelnější, než pánové Kane nebo Dembélé.

Když se tak tvrďák Toby v sobotu skácel na trávník birminghamského stadionu a opouštěl ho na nosítkách, vypadala budoucnost Tottenhamu bledě.

Alderweireld

Představa přetrženého křížového vazu a Belgičanovy stopky do konce sezony přiváděla fanoušky včetně rozhlasových zpravodajů do velmi nepříjemného rozpoložení. Naštěstí vyšetření žádné vážné zranění neprokázala a Alderweireld by se mohl už v příštích dnech vrátit do plného tréninku.

Pro zbytek zápasu s WBA i pro duel s Leverkusenem v Champions League nahradil Tobyho Eric Dier a nahradil ho věru zdatně.

Znovu jsem byl ale spolu s příznivci Spurs překvapený a rozpačitý z toho, že při Alderweireldově absenci nedal Pochettino aspoň na lavičku Rakušana Kevina Wimmera, který na jaře tak brilantně zaskočil při zranění Vertonghena.

Jeho teď už systematické upozaďování a upřednostňování Carter-Vickerse (jakkoli velmi šikovného) postrádá vysvětlení, a i znalci tottenhamských kuloárů nad tímhle Pochttinovým rozhodnutím krčí rameny.

Duely proti West Bromwich Albion a Leverkusenu zase odhalily naši slabinu v koncovce.

[blog_program_info id=“9529376″]

Jinak skvěle hrající Dele dal na Hawthorns výtečně chytajícímu Fosterovi jen jeden gól místo čtyř, které měl na noze.

Německu jsme neměli zase takové tutovky, ale aspoň jednou jsme v první půli skórovat měli. Druhý poločas se obraz hry totálně změnil a Bayer nás začal nepěkně přehrávat. O virální video se postaral Hugo Lloris (podle vtipálků na sociálních sítích ze 78 % chobotnice a ze zbylých 22 % lepidlo Pritt), který copperfieldovským způsobem zabránil v cestě do sítě Chicharitově střele do poloprázdné brány:

Když nad zápasem proti Leverkusenu zpětně dumám, tak šlo o mimořádně hodnotný test a důležitý záchytný bod v procesu zrání, ve kterém naši kluci uspěli.

Včetně obou zmiňovaných duelů čeká Spurs 7 utkání ve 22 dnech, kdy Mauricio bude jistě chtě nechtě šachovat se sestavou.

Zatím to vypadá, že se na všechny členy A-týmu může spolehnout. Mile mě třeba překvapilo, jak v Německu na pravém beku zahrál Trippier. Při bránění mu sice chybí Walkerova důslednost a sebevědomí anglického reprezentanta, ale jeho prudké a přesné centry jsou výstavní matroš.

Jinak jste si jistě všimli, že nám coby poslednímu týmu stále v kolonce ligových porážek svítí nula. Pevně doufám, že to bude platit i po našem sobotním tripu do Bournemouthu.

Artur Boruc má určitě křeče v podbřišku už teď… Come On, You Spurs!

Foto: Reuters
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru