Fanoušci Interu zuří! Jsi pro nás mrtvý! vzkazují kapitánovi Icardimu? Co ostudného jim provedl?

Argentinský útočník Mauro Icardi, který je momentálně kapitánem Interu Milán má pořádný problém. Je totiž úhlavním nepřítelem radikálních fanoušků klubu.

Čím je naštval? Popisem konfliktu s fanoušky po zápase se Sassuolem v únoru 2015 ve své nové nové knize.

„Děkuji všem, co mi byli vždy nablízku.“

Co tak zlého si Icardi dovolil napsat?

„Jsem naštvaný, protože jsem hrál jen málo. Fanoušci začínají křičet. Volají nás, abychom přišli k jejich sektoru. S Freddy Guarínem jsme našli odvahu jít k nim. Když jsem se k nim dostal blíže, slyšel jsem urážky všeho druhu. Na síti je přilepený chlapec. Chce můj dres. Vzhledem k jeho věku by mohl být můj syn. Sundal jsem si tričko a kraťasy a hodil jsem mu to jako dárek. Dítě bylo v sedmém nebi a jsem rád, že jsem ho mohl udělat šťastným.“

„Vůdce ultras k němu přiskočil a vytrhl mu dres. Hodil mi ho zpátky a v tu chvíli jsem ho začal urážet: „Kuse h*vna, chováš se jako namyšlenec před malým klukem, aby ses předvedl zbytku bandy. Myslíš, že jsi drsnej?“

Mauro Icardi

V šatně se prý Icardi dočkal podpory, protože postavit se ultras, to si v Interu jen tak někdo nedovolí. Jenže s dalším prohlášením to už, zdá se, přepískl.

„Jsem připraven postavit se jednomu po druhém. Kolik jich může být? 50, 100, 200? Zapamatujte si můj vzkaz: Přivedu si 100 kriminálníků z Argentiny, co je zabijou tam, kde stojí!“ nevybíravě napsal Icardi.

U radikálních fanoušků logicky v ceně nestoupnul.

„Mluví o pomáhání malým dětem, poté si vymyslí incident, který se nikdy nestal, aby vypadal, že je něco víc než my. Jako by nebylo zřejmé, že fanoušci Interu jsou jediní, kdo pomáhá dětem vytvářet choreo na tribuně,“ tvrdí fans Interu.

A pro kapitána měli jasné vzkazy v hledišti i před Icardiho domem.

„Využil jsi dítě, abys nás kopl do tváře. Nejsi muž. Nejsi kapitán. Jsi zbabělý kus h*vna.“

 „Banner před Icardiho domem: Jsme tady. Kdy dorazí tví přátelé z Argentiny? Varuješ nás nebo to uděláš jako zbabělec?“

Icardi se fanouškům z Curva Nord na Instagramu posléze omluvil a svá slova v knize vysvětloval tak, že během incidentu pouze vypěnil a výhrůžky o kriminálnících z Argentiny použil v reakci na některé dohady, že si ho teď chuligáni podají. Rozhodně prý neměl v úmyslu fanoušky z Curva Nord urazit.

Jenže příznivci to nepřijali. A klidně to může znamenat i Icardiho konec v klubu. „Skončili jsme s tebou. Jsi hotovej. SUNDEJ PÁSKU, KLAUNE. To je náš požadavek,“ zní od fans zcela jasně.

Od klubu dostal Icardi za komentáře o fanoušcích trest, ale kapitánem týmu by měl zůstat.

Inter Milán - Juventus: Joao Mario, Mauro Icardi

Zároveň o něj prý projevil zájem Paris St. Germain, a tak sledovat jeho další osudy bude v zimním přestupovém okně hodně zajímavé.

O zapeklité situaci promluvil i trenér Frank de Boer. „Samozřejmě to všechno má na nás dopad. Není to dobré pro tým, pro fanoušky, ani pro klub. Ničí to Inter. Mauro se s tím musí vyrovnat a uvědomit si, jakou má jako kapitán zodpovědnost. Myslím, že to chápe a v budoucnu se nic podobného nebude opakovat.“

to vše řeší Inter v situaci, kdy je na pokraji ostudného vyřazení z Evropské ligy. Ve čtvrtek hraje se Southamptonem a po porážkách s Hapoelem Beer-Sheva a pražskou Spartou (VIDEO) už nesmí dovolit další zaváhání.

Foto: goal.com (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru