Bývalý spoluhráč Cristiana Ronalda promluvil o jeho začátcích v United. Jakou má prý mentalitu?

Mads Timm, jenž strávil šest let v akademii United, sepsal knihu o svém dobrodružství a dřině nazvanou Red Devil (Rudý ďábel). I přesto, že se nikdy nedokázal prosadit do týmu skotského stratéga Alexe Fergusona a připsal si za něj pouhý jeden start, zažil něco, co se jen tak někomu nepoštěstí – vyrůstat s Cristianem Ronaldem!

Co na něj prozradil?

Byli jsme naprosté protiklady. On se stále posouval dopředu, měl čistou mysl a neotřesitelnou víru v sebe sama. Bylo to poznat také na hřišti. V tréninkovém zápase jsme hráli proti sobě. Já hrál na levém křídle a on na pravém. Pokaždé, když jsme se na hřišti střetli, mě vymíchal a pokaždé jsem popadal dech. Vysál ze mě všechen vzduch!

Mads Timm

„Když přišel do klubu, byl šikanovaný jako já. Kvůli jeho účesu, který mu brzy zasponkovali, i jeho až akrobatické snaze zaujmout trenéry. Dokázal stát a udělat 10 až 15 přešlapovaček než zkusil přejít přes protihráče,“ pokračoval Mads Timm.

cristiano ronaldo

„Gary Neville a Ole Gunnar Solskjaer na něj křičeli: přihraj, jen přihraj, sakra!“

„Unikátní věc na Cristianovi byla, že se okamžitě vzepřel hierarchii. A dokázal to! Kolektiv mu byl naprosto lhostejný. Ostatním nedával žádný prostor. Od něj to bylo jen já, já, já, Cristiano Ronaldo, CR7,“ poukázal Timm na Ronaldovu mírnou sobeckost.

Debut Cristiana Ronalda za Manchester United. Unikátní talent:

„Není to nejlepší hráč, se kterým jsem hrál, ale je určitě nejzarputilejší. Psychicky mi připomínal mě, když mi bylo 12. A pořád připomíná. Nedokáže se na sebe podívat s odstupem a také si nemyslím, že si sedne a zasměje se sám nad sebou,“ prozradil s mírnou trpkostí Timm.

U dánského hráče to byl úplně jiný příběh. Musel ukončit svou kariéru v 26 letech kvůli problémům se zraněním a ztrátě motivace.

No, alespoň nám mohl vyprávět své zážitky s Cristianem

Foto: Reuters, bbc.com  (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru