Jak zazdít megašanci? Čtveřice fotbalistů Iráku šla sama na brankáře, teď se jí směje celý svět

Národní tým Iráku nebyl v zápase proti Thajsku jednoznačným favoritem, oba souboje v předchozí fázi skončily remízou. Nyní však byl k vidění úplně jiný obraz hry a domácí tým v kvalifikačním zápase o postup na MS přesvědčivě vyhrál 4:0. I přesto se však nedá říct, že by internetová komunita fanoušků obdivovala fotbalové schopnosti Iráčanů…

Protože pokud se o něčem z tohoto zápasu mluví, je to tato situace ze začátku druhého poločasu. Thajci ztrácejí míč na útočné polovině, domácí v bílých dresech bleskově přecházejí do útoku a prakticky od půlicí čáry běží čtyři hráči sami na brankáře:

No, dá se tohle vůbec nedat?

Rychlost protiútoku na výbornou, finální fáze na propadnutí. V Iráku si z toho ale nejspíš těžkou hlavu nikdo nedělá – vždyť konečně po třech zápasech bez bodu dokázali Iráčané vyhrát. Po předchozích prohrách v Austrálii, se Saúdskou Arábií a v Japonsku mají ještě 6 zápasů na to, aby oživili své postupové šance.

V šestičlenné skupině ve třetí fázi asijské kvalifikace (do dvou skupin postoupilo 12 nejlepších týmů) jsou Iráčané zatím předposlední, na třetí místo zajišťující baráž (které momentálně drží Japonsko) ztrácejí 4 body. Skupině kraluje Saúdská Arábie se třemi výhrami a jednou remízou o dva body před Austrálií, Thajsko je se čtyřmi prohrami beznadějně poslední.

Foto: reprovideo  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru