Spartě chybí na pohár 14 hráčů. Proč ho proboha hraje v reprepauze?

Sparta ve středu cestuje do Budějovic notně oslabená, do zápasu 3. kola MOL Cupu nemůže nastoupit až 14 hráčů základního kádru.

Se zraněním se momentálně potýkají brankáři David Bičík a Marek Štěch, obránci Ondřej Zahustel a Costa a záložníci Tomáš Rosický, Lukáš Vácha, Josef Šural, Martin Frýdek, Aleš Čermák a Michal Sáček.

Další hráči navíc plní své reprezentační povinnosti, jedná se o Tomáše Koubka, Bořka Dočkala, Václava Kadlece, Vjačeslava Karavajeva (v ruskou jednadvacítce). S devatenáctkou byli pryč také Daniel Köstl a Filip Havelka.

Filip Havelka Sparta

Poslední jmenovaný by však měl do utkání zasáhnout. Reprezentační devatenáctka už měla jistý postup do druhé fáze kvalifikace na mistrovství Evropy a tak talentovaný záložník proti Francii v úterý zůstal celou dobu na lavičce.

Havelka by měl nastoupit v základní sestavě Sparty, přestože se k týmu připojí až ve středu před zápasem. „Jako komplikaci to nevidím. Ví, co má hrát, zná mě a já jeho,“ řekl pro sparťanský web trenér David Holoubek, který i přes nelehkou situaci nepropadá panice.

„Sestava se nám skládá nejjednodušeji, jak to jen jde. V tuhle chvíli otázky v sestavě nemáme, protože hrát budou všichni zdraví, kteří budou doplněni hráči z juniorských týmů,“ našel i pozitivum.

Sparta má potíže s pohárovým zápasem v reprezentační přestávce podruhé v krátké době. Na jaře při podobně rozsáhlé marodce dokonce trenér Zdeněk Ščasný poslal čtyři reprezentanty do čtvrtfinálového utkání s Libercem ani ne 24 hodin po zápase za národní tým ve Švédsku.

Opravdu je termínová listina tak našlapaná, že nelze nalézt lepší termín?

V Budějovicích každopádně slátaný tým Sparty musí uspět. Žádná odveta se totiž nehraje.

Foto: Facebook, sparta.cz (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru