Mourinho zatrhl prodej „nevhodného portrétu“ na charitu! Co se mu nelíbilo?

José Mourinho. Vynikající fotbalový trenér, ale někdy také pořádný podivín. Jako naposledy, kdy zatrhl charitativní prodej vlastního portrétu.

Na obrázku je vidět 53letý Mourinho v charakteristické vestě Supermana s písmenem „M“ na hrudi. Na manažerovo přání však byla podobizna stažena z aukce Manchesteru United, která se měla uskutečnit na večírku UNICEF na konci října.

jose mourinho obraz fanny gogh

Autorka obrazu Fanny Gogh nad výtvorem strávila dva týdny a pochopitelně neskáče radostí do vzduchu: „Když mi zavolali z United, abych udělala Josého portrét, byla jsem opravdu nadšená. Já i celá moje rodina jsme velkými fanoušky, takže to bylo něco, co jsem opravdu chtěla dělat.“

Proč ztvárnila Mourinha právě jako supermana? „Jsem fanoynkou Josého, myslím, že je to velmi úspěšný a mocný muž. To je také důvod proč jsem dostala nápad ho namalovat jako superhrdinu.“

Co se Mourinhovi nelíbilo na jeho ztvárnění, není jasné. Ale údajně nechce být označován za supermana, protože jej v Manchesteru zatím nevidí jako „The Special One – pana Výjimečného“. Tuto přezdívku si sám vytvořil už v roce 2004, kdy poprvé nastupoval do Chelsea. Údajně obraz označil za nepatřičný.

[blog_poll_start][poll id=“362″][blog_poll_end]

Fanny Gogh by ještě měla malovat manažera Manchesteru City Pepa Guardiolu, trenéra Arsenalu Arséna Wengera, šéfa Liverpoolu Jürgena Kloppa a ex kouče Anglie, Sama Allardyce. Všechny malby budou vystaveny v Národním fotbalovém muzeu a později prodány s tím, že peníze půjdou na charitu.

Foto: Twitter, thesun.co.uk (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru