Další akce odbojáře Piquého? Kvůli ustřiženému dresu skončí v reprezentaci!

Během kvalifikačního zápasu Španělska proti Albánii se na sociálních sítích rozjela vlna nevole kvůli tomu, že na rukávu dresu Gerarda Piquého viditelně chybí španělská vlajka.

Panovalo podezření, že Piqué ji ustřihl proto, že v minulosti už několikrát podpořil snahu Katalánska o osamostatnění.

Jak se později vysvětlilo, tak na jednom typu dresů s krátkým rukávem vlajka je, ale na dresu s dlouhým rukávem chybí. Právě ten měl Piqué použít, jen si rukávy ještě trochu zkrátil.

„Vždy používám dresy s dlouhými rukávy. Ustřihl jsem si je, protože byly kratší než obvykle a obtěžovaly by mě,“ řekl na svou obranu vytáhlý obránce.

„Piqué vysvětluje, že na dresu s dlouhým rukávem španělská vlajka není.“

Jeho spoluhráč Segio Ramos měl stejnou variantu dresu, ale místo ustřižení si rukávy pouze vyhrnul.

Piquého podpořila i španělská fotbalová asociace.

„Španělské barvy jsou pouze u varianty s krátkým rukávem, zatímco Piqué měl dres s dlouhým rukávem. A rukávy si jako mnoho jiných v minulosti zkrátil jen proto, aby se při hraní lépe cítil,“ uvedla v tiskové zprávě.

Pro Piquého to není první kontroverze v národním dres. Při hymně před utkáním proti Chorvatsku na Euru 2016 měl údajně úmyslně ukazovat prostředníček, který měl položený na rameni brankáře Davida De Gey.

Každopádně sám Piqué předeslal, že už ho neustálá obvinění ze strany fanoušků unavují a po mistrovství světa v Rusku v roce 2018 v národním týmu skončí.

„Tohle byla poslední kapka. Už mě to unavuje. Mistrovství světa v Rusku bude mojí poslední akcí s národním týmem. Pak už mě snad fanoušci nechají na pokoji,“ řekl Piqué.

Španělé v Albánii zvítězili 2:0 a spolu s Itálií vedou tabulku kvalifikační skupiny.

[blog_program_info id=“9372823″]

Další zápasy evropské kvalifikace MS 2018 můžete sledovat i v pondělí v O2 TV!

20.45: Nizozemsko – Francie

[blog_program_info id=“9417336″]

20.45: Švédsko – Bulharsko

[blog_program_info id=“9417372″]

Máte rádi fotbal a rádi byste sledovali přenosy z celého světa? Pořiďte si O2 TV a celý sportovní svět se vám otevře v obýváku, na počítači nebo tabletu. Přímé přenosy, magazíny, zpravodajství – to vše najdete na sportovních stanicích v nabídce naší O2 TV.

Foto: Twitter (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru