Rybička jak od Van Persieho! Výhru Francie nad Bulharskem režíroval navrátilec Gameiro

A navíc zatraceně důležitý. Francouzi nezačali s Bulharskem vůbec dobře, prohrávali, pak se ale Kevin Gameiro ukázkově položil do centru, který poslal Bacary Sagna, a vstřelil důležitý vyrovnávací gól.

Pak už však převzali otěže zápasu domácí. Vedení strhl na stranu Francie šťastně Dimitri Payet, když jeho centr doletěl až do sítě. Třetí hřebík do bulharské rakve přibil po hrubce obrany nejlepší střelec Eura Antoine Griezmann a závěr zápasu patřil opět Gameirovi.

Čtyřiadvacetiletý obránce Layvin Kurzawa, který se pevně zabydlel v sestavě a na levém kraji francouzské defenzivy převzal místo po Evrovi či Clichym, v 58. minutě vymotal u lajny dva obránce, vyslal na zteč Griezmanna a ten se vůbec nerozpakoval, napálil míč před bránu a Gameiro byl v pravý čas na pravém místě. Přesně tak, jak se to od útočníků očekává.

Úspěšná spolupráce kolegů z Atlética Madrid korunovala jednoznačnou výhru Francie. Pro Gameira se pochopitelně jednalo o sladký moment, jelikož ve svých 29 letech má na kontě pouze 10 reprezentačních startů (6 z toho v přátelácích, na žádném velkém turnaji nikdy nestartoval).

Jeho až do pátku jediný gól za výběr země galského kohouta se datuje k červnu 2011, když ve venkovním přátelském utkání vyrovnal na 1:1 na Ukrajině a zápas i tehdy skončil 4:1 pro Francii. Gameiro může jen doufat, že mu střelecké štěstí vydrží a v reprezentaci se ohřeje déle.

Všechny góly pátečního utkání k vidění zde:

Zápasy evropské kvalifikace na MS 2018 v Rusku můžete i v sobotu sledovat v O2 TV!

18.00: Ázerbájdžán – Norsko

[blog_program_info id=“9358759″]

20.45: Německo – Česko

[blog_program_info id=“9353525″]

20.45: Severní Irsko – San Marino

[blog_program_info id=“9358762″]

20.45: Skotsko – Litva

[blog_program_info id=“9358800″]

20.45: Slovinsko – Slovensko

[blog_program_info id=“9358874″]

Máte rádi fotbal a rádi byste sledovali přenosy z celého světa? Pořiďte si O2 TV a celý sportovní svět se vám otevře v obýváku, na počítači nebo tabletu. Přímé přenosy, magazíny, zpravodajství – to vše najdete na sportovních stanicích v nabídce naší O2 TV.

Foto: reprovideo (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru